Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Voeding Nu 6 (2022)
In deze editie
Vol van volkoren
Als het om volkorenbrood gaat, is er iets geks aan de hand. Maar liefst 88% van alle Nederlanders weet dat volkorenbrood gezond is. Toch eet maar een derde genoeg brood, waarvan een deel bruin of w...
31 oktober 2022
partner content
Van cress tot claim
Met het innovatieve challenge model kun je korte klinische studies uitvoeren met sterk bewijs als mogelijk resultaat. PhD’er Hidde van Steenwijk wil er gezondheidseffecten van groenten en fruit mee...
1 november 2022
Michelle Wijma
‘Weg met ongezonde producten bij kassa’
Zeven jaar werkte Marlijn Huitink aan een vijftal veldonderzoeken in Albert Heijn-supermarkten. Ze wilde in kaart brengen hoe het koopgedrag van jongeren positief te beïnvloeden is.
1 november 2022
Huib Stam
Internationaal symposium: Probiotica, kansen en uitdagingen
Met behulp van gezonde darmen stress verminderen of milde depressies behandelen. Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat het mogelijk is. Maar hoe precies? Er lopen veel onderzoeken en er zijn nog...
1 november 2022
Angela Jans
Standpunt Voedingscentrum | Nut en risico’s van voedingssupplementen
Vitamines en mineralen zijn nodig voor het behoud van een goede gezondheid en de preventie van chronische ziekten. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon levert voor veel mensen voldoende van dez...
1 november 2022
Lisette Brink
Sophie van der Krieken
Lydian Veldhuis
Wieke van der Vossen
RIVM over jodiumonderzoek
In Voeding Nu editie 6 uiten Frits Muskiet en collega’s hun zorgen over de jodiuminname in Nederland, vooral die van zwangere vrouwen. Hierbij zijn zij kritisch over het RIVM-rapport ‘Jodiuminname...
1 november 2022
Janneke Verkaik-Kloosterman
Marjolein de Jong
Ceciel Dinnissen
Krijgt Nederlander ja/nee voldoende jodium binnen?
Het RIVM publiceerde op 1 juli 2022 het rapport ‘Jodiuminname van volwassenen in Noord-Nederland in 2020-2021 en trend sinds 2006-2007’ . Frits Muskiet en collega’s zijn kritisch over dit rapport....
1 november 2022
Frits Muskiet
Gertjan Schaafsma
Janneke Dijck-Brouwer
NAV-lid Timme van der Lugt: ‘Benieuwd naar interactie tussen diverse stoffen’
Als kind vond ik eten altijd al heerlijk. Ook had ik een ‘geneeskrachtige’ kruidentuin. Ik was me al vroeg bewust dat de dingen die we aten een effect konden hebben op ons lichaam. Op latere (tiene...
1 november 2022
Oplosbaar of knapperig graag
Deze Amerikaanse onderzoekers bestuderen het eetgedrag van kinderen met het syndroom van Down. Ze hopen dat producenten meekijken. “Het is een grote uitdaging om voedzame producten te maken met de...
1 november 2022
Michelle Wijma
Effect minor components uit plantmateriaal, een overzicht
Op een voedingsmiddelenetiket staan macronutriënten zoals eiwitten en vetten om aan te geven of een product gezond is. Informatie over componenten die in kleinere hoeveelheden voorkomen, (de ‘minor...
1 november 2022
Maaike Nieuwland
Winnie Tao
1
2
>
>>
Voeding Nu 6 (2022)