Cursus Levensmiddelenchemie

levensmiddelenchemie

Iedereen weet dat koolhydraten, eiwitten en vetten belangrijke voedingsstoffen zijn. Maar wie kent de chemische en fysische eigenschappen van deze stoffen? Wie met voedselproductie te maken heeft, moet weten hoe chemische processen een rol kunnen spelen en hoe je daar rekening mee kunt houden.

 

Inhoud

In de cursus Levensmiddelenchemie maak je kennis met biomoleculen en organische verbindingen, leer je de beginselen van de organische chemie en maak je kennis met de belangrijkste chemische reacties van suikers, vetten en stikstofverbindingen. Na afronding kun je de cursus Productontwikkeling & Voedselingrediënten volgen.

 

Voor wie?

Iedereen betrokken bij dan wel verantwoordelijk voor (de kwaliteit van) voedselproductie.

 

Duur

7 lesavonden (dinsdags van 17.30 - 20.45 uur) en 1 toetsavond in een periode van 3 maanden.

 

Toelatingseisen

Kennis van scheikunde op havo 5 of mbo niveau 3 of mbo niveau 4. Heeft scheikunde niet in je vakkenpakket of opleiding gezeten, dan is het wenselijk de Deficiëntiecursus Scheikunde met een voldoende af te ronden.

 

Certificering

De cursus Levensmiddelenchemie wordt afgesloten met een examen, dit kan zijn een schriftelijk tentamen of het inleveren van een opdracht. Bij het behalen van voldoende resultaat en het bijwonen van minimaal 80% van de lessen ontvang je een certificaat.

https://www.has.nl/nl/has-bedrijfsopleidingen/opleidingen-en-cursussen/bedrijfsopleidingen/cursus-levensmiddelenchemie?utm_source=Voeding%20Nu&utm_medium=agenda&utm_term=levensmiddelenchemie&utm_campaign=Plaatsing%20extern