Cursus Levensmiddelenmicrobiologie

levensmiddelenmicrobiologie

 

Micro-organismen: weldoeners en tegelijkertijd boosdoeners. Micro-organismen zijn nuttig bij de productie en houdbaarheid van voedsel, maar zorgen ook voor bederf. Kennis over micro-organismen is een waardevol hulpmiddel bij het verantwoord omgaan met voedingsmiddelen.

 

Inhoud

In de cursus Levensmiddelenmicrobiologie leer je hoe producten kwetsbaar zijn voor bepaalde micro-organismen, hoe je microbiologische kwaliteitscontroles uitvoert en hoe je het kiemgetal kunt vaststellen. Na afronding van deze basiscursus ben je klaar voor de cursus Voedselveiligheid & Houdbaarheid.

 

Voor wie?

Iedereen die wil begrijpen hoe processen van bederf ontstaan. Je leert wat de rol is van micro-organismen en hoe je daarmee om moet gaan. Waardevol voor iedereen die dagelijks met voedsel(bereiding) te maken heeft.

 

Duur

8 lesavonden (dinsdags van 17.30 - 20.45 uur) bestaande uit 4 avonden theorie en 4 avonden een combinatie van theorie en praktijk en 1 toetsavond in een periode van 3 maanden.

 

Toelatingseisen

Een afgeronde, relevante opleiding op tenminste havo 5 of mbo niveau 4 (denk aan MAS, MLO).

 

Certificering

De cursus wordt afgesloten met een toets. Bij het behalen van voldoende resultaat en het bijwonen van minimaal 80% van de lessen ontvang je een certificaat.

 

Prijs

Extra kosten:

  • Studieboek à € 104,95 exclusief btw
https://www.has.nl/nl/has-bedrijfsopleidingen/opleidingen-en-cursussen/bedrijfsopleidingen/cursus-levensmiddelenmicrobiologie?utm_source=Voeding%20nu&utm_medium=agenda&utm_term=microbiologie%20&utm_campaign=Plaatsing%20extern