10 jaar Vlaams Streekproductlabel

attachment-geen-afbeelding-vmtfood-be

De licentiehouders en sympathisanten van streekproducten vierden onlangs de tiende verjaardag van het Vlaams label voor traditionele streekproducten in het Groot Vleeshuis in Gent.

Het Steunpunt Streekproducten (www.streekproduct.be) zette bij die gelegenheid de vijf criteria -traditie, ambacht, streekgebonden, faam en lokale ingrediënten - in de kijker door vijf streektradities te huldigen.

Winnaars

De gelauwerde producten waren: Rodenbach van Brouwerij Rodenbach; West-Hagelandse zwarte pensen van Beenhouwerij Vangramberen, West-Vlaamse lukken van Jules Destrooper, Grondwitloof uit de Denderstreek en Westhoek hoeveboter.

Lees ook
Onderzoek legt misvattingen over o.a. plantaardige voeding bloot

Onderzoek legt misvattingen over o.a. plantaardige voeding bloot

Er bestaan nog veel misvattingen over plantaardig eten, concludeert Upfield na een studie onder ruim duizend Nederlanders. Het gebrek aan kennis kan leiden tot productkeuzes die milieubelastender en minder gezond zijn dan de consument eigenlijk voor ogen heeft.

Slim verpakken geeft zoetere smaak

Slim verpakken geeft zoetere smaak

Psychologische processen kunnen de smaakwaarneming en de keuze voor producten met een verlaagd suikergehalte beïnvloeden. Dit inzicht kan helpen de consumentenacceptatie van deze voedingsproducten te verhogen.

Innovatie plantaardige eiwitten: smaak, textuur en prijs zijn bepalend

Innovatie plantaardige eiwitten: smaak, textuur en prijs zijn bepalend

De transitie van dierlijke naar plantaardige eiwitten is een van de belangrijkste items binnen de food innovatie. Met een groeiende wereldbevolking en de klimaatverandering is ons huidige dieet weinig toekomstbestendig. We moeten minder dierlijk eiwit consumeren. De uitdaging is om consumenten zover te krijgen dat ze kiezen voor een plantaardig alternatief.