10 jaar Vlaams Streekproductlabel

attachment-geen-afbeelding-vmtfood-be

De licentiehouders en sympathisanten van streekproducten vierden onlangs de tiende verjaardag van het Vlaams label voor traditionele streekproducten in het Groot Vleeshuis in Gent.

Het Steunpunt Streekproducten (www.streekproduct.be) zette bij die gelegenheid de vijf criteria -traditie, ambacht, streekgebonden, faam en lokale ingrediënten - in de kijker door vijf streektradities te huldigen.

Winnaars

De gelauwerde producten waren: Rodenbach van Brouwerij Rodenbach; West-Hagelandse zwarte pensen van Beenhouwerij Vangramberen, West-Vlaamse lukken van Jules Destrooper, Grondwitloof uit de Denderstreek en Westhoek hoeveboter.

Lees ook
Brede maatschappelijke aanpak richting de eiwittransitie is nodig

Brede maatschappelijke aanpak richting de eiwittransitie is nodig

Inmiddels is breed bekend dat het belangrijk is om minder dierlijk eiwit te consumeren. “De verantwoordelijkheid daarvoor ligt niet alleen bij de individuele consument en de oplossing niet alleen bij innovatieve voedingsproducten, zoals vleesvervangers,” benadrukt WUR hoogleraar Consumptie en Gezonde Leefstijl Emely de Vet. Dit artikel beargumenteert...

Eiwitkwaliteit van bewerkte soja

Eiwitkwaliteit van bewerkte soja

Er wordt steeds meer plantaardig gegeten. Plantaardige voedingsmiddelen als vervanging van dierlijke producten zijn vaak gemaakt van soja. Voor lange tijd was er weinig bekend over de impact van het bewerken van soja op de eiwitkwaliteit. In een nieuwe studie van Unilever in samenwerking met de WUR (Wageningen university & research) wordt er duidelijkheid...

Voeding in de media - week 39

Voeding in de media - week 39

Resultaat Wetsvoorstel elektronishe gegevensuitwisseling in de zorg, waarneming van smaak door baby’s in de baarmoeder en circulaire systemen tegen hongersnood. Dit lazen we deze week in de media over voeding.

Niets meer missen over voeding?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief