10 jaar Vlaams Streekproductlabel

attachment-geen-afbeelding-vmtfood-be

De licentiehouders en sympathisanten van streekproducten vierden onlangs de tiende verjaardag van het Vlaams label voor traditionele streekproducten in het Groot Vleeshuis in Gent.

Het Steunpunt Streekproducten (www.streekproduct.be) zette bij die gelegenheid de vijf criteria -traditie, ambacht, streekgebonden, faam en lokale ingrediënten - in de kijker door vijf streektradities te huldigen.

Winnaars

De gelauwerde producten waren: Rodenbach van Brouwerij Rodenbach; West-Hagelandse zwarte pensen van Beenhouwerij Vangramberen, West-Vlaamse lukken van Jules Destrooper, Grondwitloof uit de Denderstreek en Westhoek hoeveboter.

Lees ook
WUR onderzoekt duurzame eiwitten van tomatenblad, schimmels en insecten

WUR onderzoekt duurzame eiwitten van tomatenblad, schimmels en insecten

Onderzoekers van Wageningen University & Research onderzoeken hoe we eiwitten kunnen produceren op een duurzame en circulaire manier, waarbij idealiter geen concurrentie is tussen voedsel voor mensen en dieren. Daarvoor werkt WUR aan projecten om eiwit te produceren uit tomatenbladen, schimmels en insecten.

Wageningse onderzoekers winnen rubisco-eiwit uit tomatenblad

Wageningse onderzoekers winnen rubisco-eiwit uit tomatenblad

Onderzoekers van Wageningen University & Research zijn er als eerste ter wereld in geslaagd het hoogwaardige Rubisco-eiwit te winnen uit tomatenblad, een belangrijke reststroom in de glastuinbouw. De methode die ze hanteerden, lijkt op eerdere door hen ontwikkelde methodes voor de isolatie van Rubisco uit andere reststromen. Bij toepassing op grote...

Diëtisten Ziekenhuis Gelderse Vallei ontwikkelen Eiwitmeter

Diëtisten Ziekenhuis Gelderse Vallei ontwikkelen Eiwitmeter

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft op de website een gratis online Eiwitmeter beschikbaar gesteld. Deze tool geeft informatie over hoeveel eiwitten iemand dagelijks nodig heeft, ook bij herstel na ziekte of na een operatie.