25 producten dingen mee naar Jaarprijs Goede Voeding 2014

attachment-18352096475023974084

25 producten dingen dit jaar mee naar de Jaarprijs Goede Voeding 2014. Deze week sloot de inschrijving voor de zeventiende editie. De prijs wordt op 20 november uitgereikt tijdens een middagsymposium met als thema ‘Naar een gezondere voeding’.

Snacks met minder zout, limonadesiroop zonder toegevoegde suikers, romige margarine met een verbeterde vetzuursamenstelling, drinkbare groentesnacks voor kinderen, koolzaadolie om in te bakken of te gebruiken als dressing, sportvoeding om beter te presteren; een kleine greep uit het aanbod van inzendingen voor de Jaarprijs Goede Voeding 2014.

Juryberaad

De inzendingen worden momenteel door de jury beoordeeld, begin oktober zullen de drie genomineerden voor de Jaarprijs Goede Voeding bekend worden gemaakt. De winnaar van de jury- en publieksprijs wordt op 20 november bekend gemaakt tijdens het symposium Naar een gezondere voeding. Waar staan we  anno nu? Wat zijn de praktische mogelijkheden om producten verder te verbeteren? Hoe reageert de consument op de productvernieuwingen? En kijken we eigenlijk wel op de juiste manier tegen gezondheid aan? Op het symposium worden onder meer deze vragen beantwoord.

Gezonder productaanbod

Een gezonder productaanbod draagt bij aan gezondere voedingspatronen. Begin 2014 werd het Akkoord Verbetering Productsamenstelling gelanceerd dat door vijf partijen is ondertekend: Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL); Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), Koninklijke Horeca Nederland (KHN);  Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca); Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het vloeit voort uit de roep van het Ministerie van VWS om gezondere producten in de Nederlandse winkelschappen: minder zout, minder verzadigd vet en minder suiker (calorieën).

De jaarprijs sluit hierbij aan. Bedrijven kunnen het publiek laten zien welke voortgang ze boeken. De winnaar mag een jaar lang het logo van de Jaarprijs Goede Voeding op het winnende product voeren.

Lees verder op Voeding Nu online:

Productnieuws gratis vleesvervangers van Natuur en Milieu

30 procent minder zout en nog steeds lekker

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...