Vegetarisch broodbeleg kan glutenvrij én tegelijk niet te droog zijn, belooft Garden Gourmet

Garden Gourmet_1

Nestlé vernieuwt het assortiment vegetarisch broodbeleg van Garden Gourmet. Het beleg is volgens de multinational nu ook glutenvrij.

Volgens Nestlé is het vegetarisch broodbeleg van Garden Gourmet ontwikkeld voor flexitariërs en vegetariërs en bestaat uit boterhamworst, kipfilet, kipfilet met tuinkruiden, smeerworst, smeerworst met tuinkruiden en filet americain. De producten zijn nu glutenvrij doordat er geen tarwe meer wordt gebruikt in de recepturen. Daarnaast is volgens Nestlé de gehele productiefaciliteit vrij van tarwe en gluten.  

Smeerworst geliefd

“Alle recepten zijn nu glutenvrij en we hebben met name de smaak en textuur van de boterhamworst en kipfilet verbeterd. Voor de smeerworstjes hebben we dit juist zo dicht mogelijk bij de oude receptuur gehouden, omdat het voor veel mensen geliefde producten zijn”, stelt Riëtte Swart, brand manager Garden Gourmet bij Nestlé Nederland. 

Minder droog

De boterhamworst en kipfilet waren volgens de multinational voorheen aan de droge kant, waardoor de plakken braken bij oprollen of vouwen. De nieuwe variant vegetarische boterhamworst en kipfilet zou nu minder droog moeten zijn. Bij de ontwikkeling van de smaakprofielen is er gekeken naar de favoriete vleessmaken, stelt Nestlé. 

Consumenten inspireren

Wij geloven dat we met deze vernieuwde recepturen meer consumenten kunnen inspireren om vaker te variëren met broodjes en borrelhapjes zonder vlees”, aldus Swart.  

Het nieuwe vegetarische broodbeleg is vanaf deze week verkrijgbaar bij Albert Heijn, Deen, Jumbo, Picnic, Dirk en Deka. 

 
Lees ook
Schijf van Vijf voor veganisten

Schijf van Vijf voor veganisten

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) presenteert de Vegan Schijf, een plantaardig alternatief op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Weerstand in verschillende verschijningen

Weerstand in verschillende verschijningen

‘Juist nu is het belangrijk om aandacht te besteden aan leefstijl’, een boodschap die regelmatig terugkomt in deze coronatijd.In een brandbrief aan het kabinet werd recentelijk zelfs opgeroepen om een campagne te starten over het belang van een gezonde leefstijl tijdens deze pandemie (1). Door onder andere gezonder te eten kan de weerstand immers worden...

Alea Publishers neemt de vakbladen Vleesmagazine en Voeding Nu over van Vakmedianet

Alea Publishers neemt de vakbladen Vleesmagazine en Voeding Nu over van Vakmedianet

Vandaag maakt uitgeverij Alea Publishers bekend twee bladen van uitgeverij Vakmedianet over te nemen per 1 maart 2021. Het gaat om Vlees Magazine en Voeding Nu.Uitgeefdirecteur Roeland Dobbelaer van Alea Publishers over de overname: ”Voor onze jonge uitgeverij is dit een mooie stap. Beide bladen passen goed in onze portfolio van vakbladen in de foodbranche....