Vegetarisch broodbeleg kan glutenvrij én tegelijk niet te droog zijn, belooft Garden Gourmet

Garden Gourmet_1

Nestlé vernieuwt het assortiment vegetarisch broodbeleg van Garden Gourmet. Het beleg is volgens de multinational nu ook glutenvrij.

Volgens Nestlé is het vegetarisch broodbeleg van Garden Gourmet ontwikkeld voor flexitariërs en vegetariërs en bestaat uit boterhamworst, kipfilet, kipfilet met tuinkruiden, smeerworst, smeerworst met tuinkruiden en filet americain. De producten zijn nu glutenvrij doordat er geen tarwe meer wordt gebruikt in de recepturen. Daarnaast is volgens Nestlé de gehele productiefaciliteit vrij van tarwe en gluten.  

Smeerworst geliefd

“Alle recepten zijn nu glutenvrij en we hebben met name de smaak en textuur van de boterhamworst en kipfilet verbeterd. Voor de smeerworstjes hebben we dit juist zo dicht mogelijk bij de oude receptuur gehouden, omdat het voor veel mensen geliefde producten zijn”, stelt Riëtte Swart, brand manager Garden Gourmet bij Nestlé Nederland. 

Minder droog

De boterhamworst en kipfilet waren volgens de multinational voorheen aan de droge kant, waardoor de plakken braken bij oprollen of vouwen. De nieuwe variant vegetarische boterhamworst en kipfilet zou nu minder droog moeten zijn. Bij de ontwikkeling van de smaakprofielen is er gekeken naar de favoriete vleessmaken, stelt Nestlé. 

Consumenten inspireren

Wij geloven dat we met deze vernieuwde recepturen meer consumenten kunnen inspireren om vaker te variëren met broodjes en borrelhapjes zonder vlees”, aldus Swart.  

Het nieuwe vegetarische broodbeleg is vanaf deze week verkrijgbaar bij Albert Heijn, Deen, Jumbo, Picnic, Dirk en Deka. 

 
Lees ook
ProVeg lanceert functie in Veggie Challenge app voor groepen

ProVeg lanceert functie in Veggie Challenge app voor groepen

In de app Veggie Challenge van ProVeg, een app voor beginnende vleesverminderaars, vegetariërs en veganisten, is nu een optie om als groep meer plantaardig te eten. Met deze functie kunnen gebruikers als groep deelnemen aan de challenge en de gezamenlijke klimaatimpact zien.

Column | Vegetarisch voor vleesliefhebbers...

Column | Vegetarisch voor vleesliefhebbers...

‘Een musthave voor de vleesliefhebber die niets wil laten schieten’, zo werd ‘Vleesch’, het kookboek van De Vegetarische Slager met plantaardige varianten van vleesklassiekers, aangekondigd (1). Uitgerekend de liefhebbers van het meest vervuilende onderdeel van ons dieet aanspreken als doelgroep voor een vegetarisch kookboek? Noem het ambitieus of ‘out...

Plantaardig(er): ook bij de diëtist?

Plantaardig(er): ook bij de diëtist?

Een plantaardig eetpatroon lijkt geschikt als duurzame interventie bij overgewicht, zeggen literatuur en experts. Moet hier meer aandacht voor komen in de diëtistenpraktijk?