Vegetarisch broodbeleg kan glutenvrij én tegelijk niet te droog zijn, belooft Garden Gourmet

Garden Gourmet_1

Nestlé vernieuwt het assortiment vegetarisch broodbeleg van Garden Gourmet. Het beleg is volgens de multinational nu ook glutenvrij.

Volgens Nestlé is het vegetarisch broodbeleg van Garden Gourmet ontwikkeld voor flexitariërs en vegetariërs en bestaat uit boterhamworst, kipfilet, kipfilet met tuinkruiden, smeerworst, smeerworst met tuinkruiden en filet americain. De producten zijn nu glutenvrij doordat er geen tarwe meer wordt gebruikt in de recepturen. Daarnaast is volgens Nestlé de gehele productiefaciliteit vrij van tarwe en gluten.  

Smeerworst geliefd

“Alle recepten zijn nu glutenvrij en we hebben met name de smaak en textuur van de boterhamworst en kipfilet verbeterd. Voor de smeerworstjes hebben we dit juist zo dicht mogelijk bij de oude receptuur gehouden, omdat het voor veel mensen geliefde producten zijn”, stelt Riëtte Swart, brand manager Garden Gourmet bij Nestlé Nederland. 

Minder droog

De boterhamworst en kipfilet waren volgens de multinational voorheen aan de droge kant, waardoor de plakken braken bij oprollen of vouwen. De nieuwe variant vegetarische boterhamworst en kipfilet zou nu minder droog moeten zijn. Bij de ontwikkeling van de smaakprofielen is er gekeken naar de favoriete vleessmaken, stelt Nestlé. 

Consumenten inspireren

Wij geloven dat we met deze vernieuwde recepturen meer consumenten kunnen inspireren om vaker te variëren met broodjes en borrelhapjes zonder vlees”, aldus Swart.  

Het nieuwe vegetarische broodbeleg is vanaf deze week verkrijgbaar bij Albert Heijn, Deen, Jumbo, Picnic, Dirk en Deka. 

 
Lees ook
'We moeten cliënten van de Voedselbank-supermarkt stimuleren gezonde keuzes te maken'

'We moeten cliënten van de Voedselbank-supermarkt stimuleren gezonde keuzes te maken'

De passie van... Susan Vermunt. NAV-lid en Supermarktmanager bij Voedselbank Rotterdam.Hoe bent u in de voedingswereld terechtgekomen? ‘Ik hield altijd erg van koken en later is de link naar gezondheid ontstaan. Na de havo heb ik Voeding & Diëtetiek gestudeerd in Nijmegen. Mijn interesse naar de fysiologie van voeding werd steeds groter, waardoor...

Interview met Wageningse onderzoekers: Biomerker voor suikerinname tackelt nadelen zelfrapportage 

Interview met Wageningse onderzoekers: Biomerker voor suikerinname tackelt nadelen zelfrapportage 

De WHO noemt de bewijslast voor de relatie tussen ziekte, overgewicht en suikerinname ‘van matige kwaliteit’. Dat de bewijslast onvoldoende is, kan veroorzaakt worden door de onnauwkeurigheid van de meetmethoden in onderzoek naar voedingsinname. Een veelgebruikt meetinstrument, dat gevoelig is voor fouten, is zelfrapportage. Dr. Jeanne de Vries en ir....

Carnitine: iedereen heeft het, maar bijna niemand weet het. Wat is carnitine eigenlijk? Wat doet het en wat gebeurt er als het in meerdere of mindere mate aanwezig is in het lichaam? Zes studenten van de opleiding Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland deden, onder supervisie van een docentonderzoeker, een literatuuronderzoek.Carnitine,...