Aantal obese kinderen Amerika daalt

attachment-kind-met-lunch

Na decennia van stijgende obesitascijfers bij kinderen, rapporteren Amerikaanse steden de eerste dalingen. Dit nieuws verscheen al eerder in de The New York Times. En onlangs is het bericht gepubliceerd in de maarteditie van het tijdschrift The Cracker, een internationaal voedingstijdschrift.

De trend is zowel te zien in grote steden, zoals New York en Los Angeles, als in kleinere plaatsen. Zo blijkt uit rapporten dat het aantal obese kinderen in New York van 2007 tot 2011 met 5,5 procent is gedaald. De staat Mississippi laat ook een daling zien, maar alleen bij blanke scholieren.

 

Belangrijke aanwijzingen

Philadelphia laat een daling van vijf procent zien en in Los Angeles daalde het aantal zwaarlijvige kinderen met drie procent.

 

Experts zeggen dat dat dit de eerste aanwijzingen zijn dat de obesitasepidemie, een van s’ werelds meest hardnekkige gezondheidsproblemen, daadwerkelijk kan worden teruggedrongen.

 

Oorzaak dalingen onbekend

Onderzoekers weten niet precies wat tot deze daling heeft geleid. Het zou een vroeg teken kunnen zijn van een nationale verschuiving die alleen zichtbaar is in steden waarin routinematig de lengte en het gewicht van schoolkinderen worden gemeten. Ook is het niet duidelijk of de dalingen meer gebaseerd zijn op nieuwe minder zwaarlijvige scholieren of kinderen die al naar school gaan en gewicht verliezen. De onderzoekers constateerden wel dat de dalingen zich voordeden in steden die al jaren een obesitasverminderend beleid hadden.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

‘Een verbod op reclame voor ongezonde kindervoeding helpt kinderen gezonder eten’

Expeditie lekker fit! leert kinderen gezond leven

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...