Aantal obese kinderen Amerika daalt

attachment-kind-met-lunch

Na decennia van stijgende obesitascijfers bij kinderen, rapporteren Amerikaanse steden de eerste dalingen. Dit nieuws verscheen al eerder in de The New York Times. En onlangs is het bericht gepubliceerd in de maarteditie van het tijdschrift The Cracker, een internationaal voedingstijdschrift.

De trend is zowel te zien in grote steden, zoals New York en Los Angeles, als in kleinere plaatsen. Zo blijkt uit rapporten dat het aantal obese kinderen in New York van 2007 tot 2011 met 5,5 procent is gedaald. De staat Mississippi laat ook een daling zien, maar alleen bij blanke scholieren.

 

Belangrijke aanwijzingen

Philadelphia laat een daling van vijf procent zien en in Los Angeles daalde het aantal zwaarlijvige kinderen met drie procent.

 

Experts zeggen dat dat dit de eerste aanwijzingen zijn dat de obesitasepidemie, een van s’ werelds meest hardnekkige gezondheidsproblemen, daadwerkelijk kan worden teruggedrongen.

 

Oorzaak dalingen onbekend

Onderzoekers weten niet precies wat tot deze daling heeft geleid. Het zou een vroeg teken kunnen zijn van een nationale verschuiving die alleen zichtbaar is in steden waarin routinematig de lengte en het gewicht van schoolkinderen worden gemeten. Ook is het niet duidelijk of de dalingen meer gebaseerd zijn op nieuwe minder zwaarlijvige scholieren of kinderen die al naar school gaan en gewicht verliezen. De onderzoekers constateerden wel dat de dalingen zich voordeden in steden die al jaren een obesitasverminderend beleid hadden.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

‘Een verbod op reclame voor ongezonde kindervoeding helpt kinderen gezonder eten’

Expeditie lekker fit! leert kinderen gezond leven

Meer over
Lees ook
Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Beyond Meat kan binnenkort mogelijk nog een grote fastfoodketen aan zijn klantenbestand toevoegen: McDonald’s. De fabrikant van vleesvervangers heeft een plantaardig alternatief ontwikkeld voor de BLT burgers.Vooralsnog gaat het om een lokale proef in Canada. Bij 28 restaurants in de Canadese provincie Ontario zet McDonald’s een plantaardige burger...

FrieslandCampina toont 3 trends en 7 microtrends voor 2019-2020

FrieslandCampina toont 3 trends en 7 microtrends voor 2019-2020

FrieslandCampina heeft voor het eerst een trendrapport gemaakt voor het jaar 2019-2020. Hieruit komen drie hoofdtrends en ook een aantal microtrends naar voren. Wat waren de bevindingen van het Nederlandse zuivelbedrijf?Elk jaar worden verschillende trends voor de voedingsmiddelenindustrie op een rijtje gezet voor het volgende jaar. Voor het eerst heeft...

Albert Heijn winnaar Liegebeest 2019

Albert Heijn winnaar Liegebeest 2019

Albert Heijn is gekozen als Liegebeest 2019 in de verkiezing van Wakker Dier. De supermarktketen kreeg 7.000 van de in totaal 19.000 uitgebrachte stemmen.Albert Heijn kreeg zijn nominatie vanwege de verpakking van de AH kip, waarop staat dat de kip ‘meer ruimte’ heeft. Volgens Wakker Dier geeft de supermarktketen haar kippen echter de minste ruimte,...