Aantal obese kinderen Amerika daalt

attachment-kind-met-lunch

Na decennia van stijgende obesitascijfers bij kinderen, rapporteren Amerikaanse steden de eerste dalingen. Dit nieuws verscheen al eerder in de The New York Times. En onlangs is het bericht gepubliceerd in de maarteditie van het tijdschrift The Cracker, een internationaal voedingstijdschrift.

De trend is zowel te zien in grote steden, zoals New York en Los Angeles, als in kleinere plaatsen. Zo blijkt uit rapporten dat het aantal obese kinderen in New York van 2007 tot 2011 met 5,5 procent is gedaald. De staat Mississippi laat ook een daling zien, maar alleen bij blanke scholieren.

 

Belangrijke aanwijzingen

Philadelphia laat een daling van vijf procent zien en in Los Angeles daalde het aantal zwaarlijvige kinderen met drie procent.

 

Experts zeggen dat dat dit de eerste aanwijzingen zijn dat de obesitasepidemie, een van s’ werelds meest hardnekkige gezondheidsproblemen, daadwerkelijk kan worden teruggedrongen.

 

Oorzaak dalingen onbekend

Onderzoekers weten niet precies wat tot deze daling heeft geleid. Het zou een vroeg teken kunnen zijn van een nationale verschuiving die alleen zichtbaar is in steden waarin routinematig de lengte en het gewicht van schoolkinderen worden gemeten. Ook is het niet duidelijk of de dalingen meer gebaseerd zijn op nieuwe minder zwaarlijvige scholieren of kinderen die al naar school gaan en gewicht verliezen. De onderzoekers constateerden wel dat de dalingen zich voordeden in steden die al jaren een obesitasverminderend beleid hadden.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

‘Een verbod op reclame voor ongezonde kindervoeding helpt kinderen gezonder eten’

Expeditie lekker fit! leert kinderen gezond leven

Meer over
Lees ook
Delhaize introduceert Nutri-Score-korting

Delhaize introduceert Nutri-Score-korting

Bij AH-zusterbedrijf Delhaize is deze week een loyalityprogramma van start gegaan waarbij klanten korting krijgen op producten met een Nutri-Score A of B.Het programma is gekoppeld aan de Plus-klantenkaart van de keten, schrijft Distrifood. Vanaf vandaag tot en met 31 december krijgen klanten op vertoon van de kaart in alle supermarkten en online 20...

HAK kartrekker in Nutri-Score-karavaan

HAK kartrekker in Nutri-Score-karavaan

Groente-en peulvruchtenfabrikant HAK start deze week met het leveren van producten voorzien van het voedselkeuzelogo Nutri-Score. Een korte inventarisatie laat zien dat nagenoeg alle HAK-producten een A krijgen. Van de 81 producten krijgen er slechts drie een B en drie een C, de rest krijgt A.Het is niet heel opvallend dat de groenteproducten erg goed...

Productnieuws: Meet Jack en Bolscher produceren samen vegan jackfruit producten

Productnieuws: Meet Jack en Bolscher produceren samen vegan jackfruit producten

Start-up Meet Jack en vleesproducent Bolscher werken per september samen aan de productie en verkoop van vegan jackfruitproducten.Jackfruit is een vrucht die snel groeit, weinig water verbruikt en pesticiden afstoot. Het vruchtvlees van jackfruit is eetbaar en heeft een stevige bite. Meet Jack Meet Jack ontwikkelde de afgelopen twee jaar verschillende...