Aantal obese kinderen Amerika daalt

attachment-kind-met-lunch

Na decennia van stijgende obesitascijfers bij kinderen, rapporteren Amerikaanse steden de eerste dalingen. Dit nieuws verscheen al eerder in de The New York Times. En onlangs is het bericht gepubliceerd in de maarteditie van het tijdschrift The Cracker, een internationaal voedingstijdschrift.

De trend is zowel te zien in grote steden, zoals New York en Los Angeles, als in kleinere plaatsen. Zo blijkt uit rapporten dat het aantal obese kinderen in New York van 2007 tot 2011 met 5,5 procent is gedaald. De staat Mississippi laat ook een daling zien, maar alleen bij blanke scholieren.

 

Belangrijke aanwijzingen

Philadelphia laat een daling van vijf procent zien en in Los Angeles daalde het aantal zwaarlijvige kinderen met drie procent.

 

Experts zeggen dat dat dit de eerste aanwijzingen zijn dat de obesitasepidemie, een van s’ werelds meest hardnekkige gezondheidsproblemen, daadwerkelijk kan worden teruggedrongen.

 

Oorzaak dalingen onbekend

Onderzoekers weten niet precies wat tot deze daling heeft geleid. Het zou een vroeg teken kunnen zijn van een nationale verschuiving die alleen zichtbaar is in steden waarin routinematig de lengte en het gewicht van schoolkinderen worden gemeten. Ook is het niet duidelijk of de dalingen meer gebaseerd zijn op nieuwe minder zwaarlijvige scholieren of kinderen die al naar school gaan en gewicht verliezen. De onderzoekers constateerden wel dat de dalingen zich voordeden in steden die al jaren een obesitasverminderend beleid hadden.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

‘Een verbod op reclame voor ongezonde kindervoeding helpt kinderen gezonder eten’

Expeditie lekker fit! leert kinderen gezond leven

Meer over
Lees ook
HAK hoopt op teelt Hollandse kikkererwt

HAK hoopt op teelt Hollandse kikkererwt

Groente- en peulvruchtenfabrikant HAK laat dit jaar opnieuw kikkererwten telen in Zeeuws-Vlaanderen. Dit is een tweede proef na een succesvolle eerste proef in 2018. Hiermee streeft HAK ernaar zoveel mogelijk van haar groenten en peulvruchten lokaal te verbouwen.Na de succesvolle eerste proef vorig jaar, wil HAK door middel van een tweede testperiode...

NAGF: ‘Nudging in de supermarkt stimuleert de verkoop van groenten en fruit’

NAGF: ‘Nudging in de supermarkt stimuleert de verkoop van groenten en fruit’

Nudges om de verkoop van groenten en fruit in supermarkten te stimuleren, hebben een positief effect. Met een paar simpele nudges zijn consumenten aan te sporen om meer groenten en fruit te kopen.Onlangs gaf een Brits onderzoek suggesties voor de inrichting van een gezonde supermarkt. Het Nederlandse Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) voerde...

Omzet vleesvervangers in tweeënhalf jaar 51% gestegen

Omzet vleesvervangers in tweeënhalf jaar 51% gestegen

Een nieuw onderzoek van IRI Nederland laat zien dat de omzet van vleesvervangers sinds 2017 met 51% is gestegen. De omzet van vers vlees daarentegen is gedaald. De omzet van vlees is nog steeds wel het hoogst.De populariteit van vleesvervangers neemt toe. ABN Amro voorspelde eerder dit jaar al dat de vleesvervangermarkt zowel in 2019 als in 2020 met...