Aardappelen mogelijk gunstig bij hart- en vaatziekten

attachment-potatoes

Aardappels hebben mogelijk een gunstig effect op verschillende gebieden rond cardiovasculaire gezondheid. Dit blijkt uit een nieuwe studie die recent gepubliceerd is in de Annals of Medicine. De resultaten werden deze week gepresenteerd tijdens een persconferentie in Amsterdam.

Volgens de onderzoekers bevatten aardappelen verschillende belangrijke nutriënten in hoge doseringen, zoals vitamine C, kalium en voedingsvezels die gezondheidseffecten met zich mee brengen.

 

Voedingsstoffen

De studie laat zien dat het eten van redelijke hoeveelheden aardappelen samen met andere gezonde voedingsmiddelen kan bijdragen aan een gezond voedingspatroon. De vitamine C niveaus kunnen in aardappels zelf hoger zijn dan in citrusvruchten en de hoeveelheid kalium kan meer zijn dan in bananen, volgens de onderzoekers. Verder bevatten de knollen relatief weinig eiwitten, maar wel in een vergelijkbare kwaliteit als de eiwitten in soja, die vegetariërs eten om proteïnedeficiënties te voorkomen.

 

Duurzaam gewas

Tijdens de bijeenkomst kwam ook naar voren dat het gewas het meest efficiënt is als het gaat om duurzaam gebruik van de bodem, water en voedingsstoffen en zou het mogelijke voordelen met zich meebrengen rond de klimaatverandering.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Diabetesinterventies mogelijk ook geschikt voor preventie hart- en vaatziekten

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...