Advieslijn voor zorg bij eetstoornissen

Beeld: Monstera via Pexels

De landelijke ketenaanpak eetstoornissen (K-EET) is een advieslijn gestart voor zorgprofessionals.
Door toegang tot informatie laagdrempelig te houden wil K-EET vroegtijdig een effectieve behandeling bij kinderen en jongvolwassenen bevorderen.

Het initiatief stroomt voort uit het doel binnen jeugdhulp om het begrip en de aanpak bij eetstoornissen te verbeteren. Dit wil K-EET bereiken door via Ketenaanpak Eetstoornissen Informatie (K-EETi) professionals te ondersteunen bij het herkennen van symptomen van eetstoornissen, de vervolgstappen in behandeling en het aanpakken van complexe casuïstiek en co-morbiditeit.

K-EETi is bereikbaar voor alle disciplines binnen de jeugdhulp, specialistische ggz en eerstelijnshulpverlening (onder andere kinder-, jeugd, artsen en diëtisten). Telefonisch casuïstiek bespreken met de experts van K-EETi (dat zijn onder andere kinderartsen, psychiaters en verpleegkundig specialisten) is mogelijk. Zij denken met de behandelaar mee over de beste zorg voor het kind, de jongere of de ouders, stelt het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie (de organisatie achter K-EET). De telefonische advieslijn is bereikbaar via nummer: 085-7603375.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
TikTok gevaarlijk voor mensen die gevoelig zijn voor eetstoornis

TikTok gevaarlijk voor mensen die gevoelig zijn voor eetstoornis

Het social mediaplatform TikTok is gevaarlijk voor mensen die gevoelig zijn voor een eetstoornis, omdat ze op het platform veel schadelijke video’s te zien krijgen. Dat blijkt uit een onderzoek van Utrecht Data School, De Groene Amsterdammer en RTL Nieuws.

Gezondheidsraad adviseert landelijke aanpak tegen eetstoornissen

Gezondheidsraad adviseert landelijke aanpak tegen eetstoornissen

Eetstoornissen moeten eerder herkend en behandeld worden en daarvoor moet een landelijke aanpak komen. Dat schrijft de Gezondheidsraad in een advies aan het ministerie van Volksgezondheid.

Luistertip: podcast Damn, Honey over eetstoornissen

Tot en met eind augustus houdt Voeding Nu een zomerrooster aan. In die periode deelt de redactie elke vrijdag een kijk-, luister- of leestip. Vandaag tippen we aflevering 70 van de podcast Damn, Honey, waarin makers Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen over eetstoornissen praten met een diëtiste en ervaringsdeskundige.