AH-ceo: ‘AH bespaarde miljard suikerklontjes’

Albert Heijn heeft inmiddels een miljard suikerklontjes bespaard door de hoeveelheid suiker in producten te verminderen. Ook gaat de keten een test met Nutri-Score uitbreiden naar online en worden meer lokale producten toegevoegd, aldus AH-ceo Marit van Egmond.

Dat meldt Voeding Nu's zusterblad Distrifood. Die mijlpaal van een miljard suikerklontjes is bereikt, zei ceo Marit van Egmond dinsdagmiddag gedurende een webinar waarin de Nederlandse Sustainable Brand Index van SB Insight werd toegelicht. AH is in die ranglijst – waarin consumenten bedrijven beoordelen op  hun duurzaamheidsinspanningen – met een 15e plaats voor de vierde keer de hoogst genoteerde supermarktformule.

Suiker- en zoutreductie

White refined sugar Volgens Van Egmond worden er grote stappen op het gebied van gezondheid. Ze wijst daarbij op suiker- en zoutreductie. Inmiddels zijn er een miljard suikerklontje bespaard, zegt ze. De supermartktketen is volgens haar een voorloper en een drijvende kracht op het gebied van suiker- en zoutreductie, ook richting industrie. Producten met minder suiker en zout worden volgens haar ook steeds beter gewaardeerd door de consument. Ze noemt vanillevla als duidelijk voorbeeld. ‘Klanten gaan de echte smaak van producten weer waarderen, zonder veel zout of suiker.

Nutriscore naar online

AH-nutriscore-2AH zet volgens haar ook stappen op het gebied van bewustwording bij de consument. Zo wordt een test in een Haagse winkel met voedsellabel Nutri-Score uitgebreid. ‘We gaan daar ook online mee aan de slag’, aldus Van Egmond.

Meer lokale producten

In het kader van duurzaamheid zal AH ook meer lokale producten in assortiment nemen. Van Egmond noemt de meer dan 200 producten onder het label Streeckgenoten in onder meer kaas en vleeswaren een eerder voorbeeld hiervan.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Voeding in de media | week 9-2023

Voeding in de media | week 9-2023

Nederlanders zijn gezonder gaan eten en drinken, Britse supermarkten kampen met ernstige groenten en fruit tekorten en kurkuma blijkt toch minder nuttig te zijn. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Merendeel vegaburgers supermarkt ongezond

Merendeel vegaburgers supermarkt ongezond

Bijna twee derde van de vegaburgers in de supermarkt zijn niet gezond. De producten bevatten te veel zout en/of verzadigd vet. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Onderzoek naar de motivatie achter onze keuzes in de supermarkt

Onderzoek naar de motivatie achter onze keuzes in de supermarkt

Elke Godden (Universiteit Antwerpen) onderzocht de motivatie en strategieën van consumenten in de supermarkt. Ze nam in haar onderzoek ook het nut van de Nutri-Score mee. Uit onderzoek blijkt dat die niet voor iedereen het gewenste effect heeft.