Air Products introduceert nieuwe koelmethode met stikstof

attachment-geen-afbeelding-vmtfood-be

Air Products ontwikkelde een nieuwe technologie voor het gebruik van vloeibare stikstof om de temperatuur van voedingsproducten tijdens het productieproces te beheersen en te regelen.

De nieuwe Freshline LIN-IS methode (www.airproducts-freshthinking.com/nl/lin-is-technology.php ), waarbij vloeibare stikstof boven het product wordt verneveld, verbetert, volgens de leverancier, de kwaliteit van de producten, zelfs als ze erg hittegevoelig of reactief zijn.

“We hebben geconstateerd dat we door verneveling van vloeibare stikstof boven voedingsproducten een meer geleidelijke afkoeling bereiken die ideaal is voor gevoelige producten zoals deeg.

Deze manier van koelen kan ook helpen bij de vermindering van luchtbelletjes in luchtige sauzen of andere producten die de neiging hebben om te schuimen”, legt Ann Callens, European food sector specialist van Air Products, uit. “Nu de smaak van de consument steeds verfijnder wordt, zoeken fabrikanten van voedingsmiddelen naar oplossingen waarmee ze een product continu aan een hoge kwaliteit kunnen leveren en dat tevens voldoet aan de strengste eisen op het gebied van voedselveiligheid. De injectietechnologie als onderdeel van een complete koeloplossing maakt dat mogelijk, zelfs voor meest gevoelige voedingsproducten. De technologie kan makkelijk in bestaande systemen of productielijnen geïntegreerd worden.”

De Freshline LIN-IS oplossing voldoet ook aan de nieuwste richtlijnen voor hygiëne. De procesapparatuur is eenvoudig te bedienen, te reinigen en te onderhouden. De nozzles van het systeem zijn bovendien zo ontworpen, dat ze geschikt zijn voor cleaning-in-place (CIP).

Lees ook
Onderzoek legt misvattingen over o.a. plantaardige voeding bloot

Onderzoek legt misvattingen over o.a. plantaardige voeding bloot

Er bestaan nog veel misvattingen over plantaardig eten, concludeert Upfield na een studie onder ruim duizend Nederlanders. Het gebrek aan kennis kan leiden tot productkeuzes die milieubelastender en minder gezond zijn dan de consument eigenlijk voor ogen heeft.

Slim verpakken geeft zoetere smaak

Slim verpakken geeft zoetere smaak

Psychologische processen kunnen de smaakwaarneming en de keuze voor producten met een verlaagd suikergehalte beïnvloeden. Dit inzicht kan helpen de consumentenacceptatie van deze voedingsproducten te verhogen.

Innovatie plantaardige eiwitten: smaak, textuur en prijs zijn bepalend

Innovatie plantaardige eiwitten: smaak, textuur en prijs zijn bepalend

De transitie van dierlijke naar plantaardige eiwitten is een van de belangrijkste items binnen de food innovatie. Met een groeiende wereldbevolking en de klimaatverandering is ons huidige dieet weinig toekomstbestendig. We moeten minder dierlijk eiwit consumeren. De uitdaging is om consumenten zover te krijgen dat ze kiezen voor een plantaardig alternatief.