Air Products introduceert nieuwe koelmethode met stikstof

attachment-geen-afbeelding-vmtfood-be

Air Products ontwikkelde een nieuwe technologie voor het gebruik van vloeibare stikstof om de temperatuur van voedingsproducten tijdens het productieproces te beheersen en te regelen.

De nieuwe Freshline LIN-IS methode (www.airproducts-freshthinking.com/nl/lin-is-technology.php ), waarbij vloeibare stikstof boven het product wordt verneveld, verbetert, volgens de leverancier, de kwaliteit van de producten, zelfs als ze erg hittegevoelig of reactief zijn.

“We hebben geconstateerd dat we door verneveling van vloeibare stikstof boven voedingsproducten een meer geleidelijke afkoeling bereiken die ideaal is voor gevoelige producten zoals deeg.

Deze manier van koelen kan ook helpen bij de vermindering van luchtbelletjes in luchtige sauzen of andere producten die de neiging hebben om te schuimen”, legt Ann Callens, European food sector specialist van Air Products, uit. “Nu de smaak van de consument steeds verfijnder wordt, zoeken fabrikanten van voedingsmiddelen naar oplossingen waarmee ze een product continu aan een hoge kwaliteit kunnen leveren en dat tevens voldoet aan de strengste eisen op het gebied van voedselveiligheid. De injectietechnologie als onderdeel van een complete koeloplossing maakt dat mogelijk, zelfs voor meest gevoelige voedingsproducten. De technologie kan makkelijk in bestaande systemen of productielijnen geïntegreerd worden.”

De Freshline LIN-IS oplossing voldoet ook aan de nieuwste richtlijnen voor hygiëne. De procesapparatuur is eenvoudig te bedienen, te reinigen en te onderhouden. De nozzles van het systeem zijn bovendien zo ontworpen, dat ze geschikt zijn voor cleaning-in-place (CIP).

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Eiwitkwaliteit van bewerkte soja

Eiwitkwaliteit van bewerkte soja

Er wordt steeds meer plantaardig gegeten. Plantaardige voedingsmiddelen als vervanging van dierlijke producten zijn vaak gemaakt van soja. Voor lange tijd was er weinig bekend over de impact van het bewerken van soja op de eiwitkwaliteit. In een nieuwe studie van Unilever in samenwerking met de WUR (Wageningen university & research) wordt er duidelijkheid...

Voedseltechnologiebedrijf ENOUGH start met productie niet-dierlijke eiwitten in Zeeuwse eiwitfabriek

Voedseltechnologiebedrijf ENOUGH start met productie niet-dierlijke eiwitten in Zeeuwse eiwitfabriek

ENOUGH opent vanaf oktober een productiefaciliteit in het Zeeuwse Sas van Gent waarmee extra capaciteit toe wordt gevoegd aan de eiwitmarkt. De fabriek produceert binnenkort duurzame niet-dierlijke eiwitbronnen. Met deze opschaling maakt het bedrijf een belangrijke stap in het proces van eiwittransitie.

Huberts’ Food ontwikkelt ambachtelijk eiwitrijk ijs

Huberts’ Food ontwikkelt ambachtelijk eiwitrijk ijs

In juni presenteerde Huberts’ Food op de Zorgtotaalbeurs hun ambachtelijke eiwitrijke ijs. Hiermee richten de ijsmakers zich op mensen die te weinig eiwitten binnenkrijgen. De reacties waren enthousiast en de eerste grote bestellingen zijn binnen.