Air Products introduceert nieuwe koelmethode met stikstof

attachment-geen-afbeelding-vmtfood-be

Air Products ontwikkelde een nieuwe technologie voor het gebruik van vloeibare stikstof om de temperatuur van voedingsproducten tijdens het productieproces te beheersen en te regelen.

De nieuwe Freshline LIN-IS methode (www.airproducts-freshthinking.com/nl/lin-is-technology.php ), waarbij vloeibare stikstof boven het product wordt verneveld, verbetert, volgens de leverancier, de kwaliteit van de producten, zelfs als ze erg hittegevoelig of reactief zijn.

“We hebben geconstateerd dat we door verneveling van vloeibare stikstof boven voedingsproducten een meer geleidelijke afkoeling bereiken die ideaal is voor gevoelige producten zoals deeg.

Deze manier van koelen kan ook helpen bij de vermindering van luchtbelletjes in luchtige sauzen of andere producten die de neiging hebben om te schuimen”, legt Ann Callens, European food sector specialist van Air Products, uit. “Nu de smaak van de consument steeds verfijnder wordt, zoeken fabrikanten van voedingsmiddelen naar oplossingen waarmee ze een product continu aan een hoge kwaliteit kunnen leveren en dat tevens voldoet aan de strengste eisen op het gebied van voedselveiligheid. De injectietechnologie als onderdeel van een complete koeloplossing maakt dat mogelijk, zelfs voor meest gevoelige voedingsproducten. De technologie kan makkelijk in bestaande systemen of productielijnen geïntegreerd worden.”

De Freshline LIN-IS oplossing voldoet ook aan de nieuwste richtlijnen voor hygiëne. De procesapparatuur is eenvoudig te bedienen, te reinigen en te onderhouden. De nozzles van het systeem zijn bovendien zo ontworpen, dat ze geschikt zijn voor cleaning-in-place (CIP).

Lees ook
Diëtisten Ziekenhuis Gelderse Vallei ontwikkelen Eiwitmeter

Diëtisten Ziekenhuis Gelderse Vallei ontwikkelen Eiwitmeter

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft op de website een gratis online Eiwitmeter beschikbaar gesteld. Deze tool geeft informatie over hoeveel eiwitten iemand dagelijks nodig heeft, ook bij herstel na ziekte of na een operatie.

Nieuwe studie over het belang van voedingsoliën en -vetten

Nieuwe studie over het belang van voedingsoliën en -vetten

Een nieuwe studie van Wageningen University & Research en de Charles University in Praag werpt een nieuw licht op voedingsoliën en -vetten. De studie beschouwt niet alle vetten als slecht voor onze gezondheid, maar benadrukt het belang van vetten in gezonde voeding, vooral voor ondervoede mensen. Ook gaat de studie in op het belang van het maken van...

DSM brengt dit jaar nieuw eiwit van canolazaden op de markt

DSM brengt dit jaar nieuw eiwit van canolazaden op de markt

Tijdens het evenement Food Technology vertelt Maartje Franse van DSM tijdens het Kennisplatform Labmanagers over de ontwikkeling van een nieuw eiwit: CanolaPro, gemaakt van canolazade