Albert Heijn jaagt groenteconsumptie aan met soepen, sauzen en curry’s

attachment-AHVerse-soepen-sauzen-currys

Een serie productintroducties van Albert Heijn moet het consumenten makkelijker maken om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente van 250 gram te halen. Vanaf deze week liggen er bij AH diverse soorten verse soepen, pastasauzen en curry’s in de schappen. Die bevatten uitsluitend groenten, kruiden en specerijen.

In totaal gaat het om zes nieuwe verse soepen, waaronder een soep met spinazie, venkel en dragon en acht verse pastasauzen en curry’s, zoals Tikka Masala.

 

Vers en zonder toevoegingen

 

AH zegt in te spelen op de vraag naar gezonde, verse en niet tijdrovende producten zonder toevoegingen als conserveermiddelen en smaakstoffen. ‘De verse pastasauzen en curry’s kunnen ze combineren met andere groenten en vlees, vis of vegetarische producten. Per verpakking kan er een maaltijd worden klaargemaakt voor drie tot vier personen’.

 

Smaakvariatie met kruiden

De sauzen en soepen vormen een goede aanvulling op een groenterijke maaltijd. Zo is er bijvoorbeeld linzen-pompoensoep met kokos en spinazie-venkelsoep met dragon. Pastasauzen zijn op basis van tomaat, paprika en gegrilde groente of pompoen.

 

De vier curry’s bestaan uit paprika, spinazie, bloemkool, maïs en tikka masala.

 

Verkrijgbaarheid

De prijs van de curry’s en pastasauzen is € 2,99 (voor drie à vier porties) en de soepen kosten € 3,49 (voor twee à drie porties).

 

Zie voor een overzicht van de soorten ook de foto’s bovenaan het bericht.

Lees ook
Groente-spel helpt kinderen met eetproblemen

Groente-spel helpt kinderen met eetproblemen

Kinderen met eetproblemen kunnen een gezonder eetpatroon ontwikkelen door het doen van groente-spelletjes, zo blijkt uit een pilotstudie.

Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Slasoorten stammen af van 6.000 jaar oude plant

Slasoorten stammen af van 6.000 jaar oude plant

De sla die wij tegenwoordig eten, stamt af van wilde plantjes die 6.000 jaar geleden in de Kaukasus groeiden.