Albert Heijn lanceert nieuw tijdschrift over gezondheid

gezond-vooruit2

Een nieuw gratis tijdschrift van Albert Heijn, ‘Gezond Vooruit’, moet mensen inspireren om gezonder te gaan eten en leven.

De super gaat het tijdschrift huis-aan-huis verspreiden in heel Nederland. Ook is het verkrijgbaar in alle supermarkten van de Albert Heijn.

‘Gezond Vooruit was al een plan dat we hadden, maar nu passender dan ooit’ vertelt Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn. Ze verwacht daarom dat het magazine aansluit op wat veel mensen bezighoudt en interesseert, juist nu. ‘Gelukkig vinden steeds meer mensen een gezonde levensstijl belangrijk. Daar kunnen we allemaal extra hulp en inspiratie bij gebruiken. Gezond Vooruit biedt veel praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt.’

Voorlichting

Het nieuwe magazine van Albert Heijn is onderdeel van een voorlichtingsprogramma over beter eten. De supermarktketen gezond-vooruit-AH-230x300 deelt op de website informatie over verschillende onderwerpen als glutenvrij of veganistisch eten. Ook geeft de super daar een menuvoorstel gemaakt met tips voor ontbijt, lunch, tussendoortjes en avondeten. De menusuggesties zijn gemaakt volgens de Schijf van Vijf, waaronder de aanbevolen 250 gram groente. Het Voedingscentrum is dan ook een veel gebruikte informatiebron voor de supermarkt.

Gezinnen

De eerste editie van Gezond Vooruit focust zicht op vragen die volgens Albert Heijn veel leven bij gezinnen. Onderwerpen als groente- en fruitinname van kinderen komen bijvoorbeeld aan bod. Maar ook bereidingswijzen van groenten en tips om met weinig tijd een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het blad geeft naast voedingsadvies ook leefstijladvies. Zo bevat de eerste editie informatie over een goede nachtrust.

De eerste editie van Gezond Vooruit verschijnt op 2 mei. Volgende edities verschijnen in september en januari.

Lees ook
Nederlander wil wel minder snoepen, maar gezond aanbod ontbreekt

Nederlander wil wel minder snoepen, maar gezond aanbod ontbreekt

Tweederde van de Nederlanders wil minder snoepen en snacken of is hier al actief mee bezig, maar gebrek aan gezond aanbod maakt het lastig. Dat blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum.

Schooltuin, samen eten of koken helpt

Schooltuin, samen eten of koken helpt

Gezond en duurzaam eten is een belangrijk thema voor opgroeiende kinderen en jongeren. Het verdient de voortdurende aandacht, ook op school. De effectiviteit van voedselonderwijs wordt vergroot door kennis te combineren met vaardigheden, zoals eten bereiden, proeven, samen eten of tuinieren in de schooltuin, en het betrekken van ouders hierbij.

Luistertip: podcast over de Blue Zones

Luistertip: podcast over de Blue Zones

Elke vrijdag deelt de redactie van VoedingNu een luister-, lees- of kijktip. Vandaag tippen we een podcast-aflevering van The Ultimate Health Podcast waarin Dan Buettner vertelt over de ‘Blue Zones’.