Albert Heijn lanceert nieuw tijdschrift over gezondheid

gezond-vooruit2

Een nieuw gratis tijdschrift van Albert Heijn, ‘Gezond Vooruit’, moet mensen inspireren om gezonder te gaan eten en leven.

De super gaat het tijdschrift huis-aan-huis verspreiden in heel Nederland. Ook is het verkrijgbaar in alle supermarkten van de Albert Heijn.

‘Gezond Vooruit was al een plan dat we hadden, maar nu passender dan ooit’ vertelt Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn. Ze verwacht daarom dat het magazine aansluit op wat veel mensen bezighoudt en interesseert, juist nu. ‘Gelukkig vinden steeds meer mensen een gezonde levensstijl belangrijk. Daar kunnen we allemaal extra hulp en inspiratie bij gebruiken. Gezond Vooruit biedt veel praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt.’

Voorlichting

Het nieuwe magazine van Albert Heijn is onderdeel van een voorlichtingsprogramma over beter eten. De supermarktketen gezond-vooruit-AH-230x300 deelt op de website informatie over verschillende onderwerpen als glutenvrij of veganistisch eten. Ook geeft de super daar een menuvoorstel gemaakt met tips voor ontbijt, lunch, tussendoortjes en avondeten. De menusuggesties zijn gemaakt volgens de Schijf van Vijf, waaronder de aanbevolen 250 gram groente. Het Voedingscentrum is dan ook een veel gebruikte informatiebron voor de supermarkt.

Gezinnen

De eerste editie van Gezond Vooruit focust zicht op vragen die volgens Albert Heijn veel leven bij gezinnen. Onderwerpen als groente- en fruitinname van kinderen komen bijvoorbeeld aan bod. Maar ook bereidingswijzen van groenten en tips om met weinig tijd een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het blad geeft naast voedingsadvies ook leefstijladvies. Zo bevat de eerste editie informatie over een goede nachtrust.

De eerste editie van Gezond Vooruit verschijnt op 2 mei. Volgende edities verschijnen in september en januari.

Lees ook
'We moeten cliënten van de Voedselbank-supermarkt stimuleren gezonde keuzes te maken'

'We moeten cliënten van de Voedselbank-supermarkt stimuleren gezonde keuzes te maken'

De passie van... Susan Vermunt. NAV-lid en Supermarktmanager bij Voedselbank Rotterdam.Hoe bent u in de voedingswereld terechtgekomen? ‘Ik hield altijd erg van koken en later is de link naar gezondheid ontstaan. Na de havo heb ik Voeding & Diëtetiek gestudeerd in Nijmegen. Mijn interesse naar de fysiologie van voeding werd steeds groter, waardoor...

Interview met Wageningse onderzoekers: Biomerker voor suikerinname tackelt nadelen zelfrapportage 

Interview met Wageningse onderzoekers: Biomerker voor suikerinname tackelt nadelen zelfrapportage 

De WHO noemt de bewijslast voor de relatie tussen ziekte, overgewicht en suikerinname ‘van matige kwaliteit’. Dat de bewijslast onvoldoende is, kan veroorzaakt worden door de onnauwkeurigheid van de meetmethoden in onderzoek naar voedingsinname. Een veelgebruikt meetinstrument, dat gevoelig is voor fouten, is zelfrapportage. Dr. Jeanne de Vries en ir....

Carnitine: iedereen heeft het, maar bijna niemand weet het. Wat is carnitine eigenlijk? Wat doet het en wat gebeurt er als het in meerdere of mindere mate aanwezig is in het lichaam? Zes studenten van de opleiding Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland deden, onder supervisie van een docentonderzoeker, een literatuuronderzoek.Carnitine,...