Albert Heijn lanceert nieuw tijdschrift over gezondheid

gezond-vooruit2

Een nieuw gratis tijdschrift van Albert Heijn, ‘Gezond Vooruit’, moet mensen inspireren om gezonder te gaan eten en leven.

De super gaat het tijdschrift huis-aan-huis verspreiden in heel Nederland. Ook is het verkrijgbaar in alle supermarkten van de Albert Heijn.

‘Gezond Vooruit was al een plan dat we hadden, maar nu passender dan ooit’ vertelt Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn. Ze verwacht daarom dat het magazine aansluit op wat veel mensen bezighoudt en interesseert, juist nu. ‘Gelukkig vinden steeds meer mensen een gezonde levensstijl belangrijk. Daar kunnen we allemaal extra hulp en inspiratie bij gebruiken. Gezond Vooruit biedt veel praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt.’

Voorlichting

Het nieuwe magazine van Albert Heijn is onderdeel van een voorlichtingsprogramma over beter eten. De supermarktketen gezond-vooruit-AH-230x300 deelt op de website informatie over verschillende onderwerpen als glutenvrij of veganistisch eten. Ook geeft de super daar een menuvoorstel gemaakt met tips voor ontbijt, lunch, tussendoortjes en avondeten. De menusuggesties zijn gemaakt volgens de Schijf van Vijf, waaronder de aanbevolen 250 gram groente. Het Voedingscentrum is dan ook een veel gebruikte informatiebron voor de supermarkt.

Gezinnen

De eerste editie van Gezond Vooruit focust zicht op vragen die volgens Albert Heijn veel leven bij gezinnen. Onderwerpen als groente- en fruitinname van kinderen komen bijvoorbeeld aan bod. Maar ook bereidingswijzen van groenten en tips om met weinig tijd een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het blad geeft naast voedingsadvies ook leefstijladvies. Zo bevat de eerste editie informatie over een goede nachtrust.

De eerste editie van Gezond Vooruit verschijnt op 2 mei. Volgende edities verschijnen in september en januari.

Lees ook
Goede zorg sluit aan op de wens hoe mensen willen leven

Goede zorg sluit aan op de wens hoe mensen willen leven

'Zorg gaat over meer dan gezondheidsklachten, de vraag is hoe mensen willen leven', aldus Erwin Bleumink lid van het bestuur van Vilans (kennisorganisatie langdurige zorg). De zorg moet volgens hem meer over de vraag gaan 'wat vindt u belangrijk?', in plaats van 'wat is uw klacht?'.Voor de wens van de individuele burger, moet er breder gekeken worden...

Proefdieronderzoek: De neurologie achter een aversie hebben tegen bepaald voedsel

Proefdieronderzoek: De neurologie achter een aversie hebben tegen bepaald voedsel

Een slechte ervaring met voedsel leidt meestal tot een aversie voor het specifieke voedsel. Neurowetenschappers van de Universiteit van Sussex gingen bij slakken na wat daarbij gebeurt in de hersenen. Ze vonden een verband tussen slechte ervaringen en een verandering in de hersenen.Net als veel andere dieren houden slakken van suiker. Zodra zij suiker...

Liesbeth van Rossum: ‘Gezonde leefstijl moet coronamaatregel zijn’

Liesbeth van Rossum: ‘Gezonde leefstijl moet coronamaatregel zijn’

‘Neem gezonde leefstijl op als een coronamaatregel.’ Dit is het dringende advies van hoogleraar Liesbeth van Rossum aan de overheid. Dit betekent dat niet alleen de kans op ernstige coronacomplicaties omlaag kan gaan, maar ook die op andere ziektes.Liesbeth van Rossum is internist en hoogleraar aan het Erasmus MC en voorzitter van het Partnerschap Overgewicht...