Aldi verbonden aan het Nationale Schoolontbijt

Aldi LiendenFoto : Wim Hollemans

Aldi gaat als enige supermarkt de 17e editie verzorgen van het Nationaal Schoolontbijt. Met het thema ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’ willen beide partners een ontbijtpakket aan alle deelnemende scholen aanbieden dat voldoet aan de richtlijnen van de Schijf van Vijf.

In totaal zorgt de Aldi voor vers volkorenbrood op 2.750 basisscholen, wat neerkomt op brood voor een half miljoen kinderen. Het ontbijtpakket zal verder bestaan uit diverse zoet en hartig beleg, yoghurt, melk, thee, groente en fruit.

Aldi en het Nationaal Schoolontbijt hebben de handen ineengeslagen voor de komende drie jaar. Zij willen niet alleen binnen de week van het Nationale Schoolontbijt aandacht vragen voor het belang van een gezond en gezellig ontbijt, maar door structureel samen te werken ook daarbuiten. Op deze manier kunnen zij met elkaar werken aan het lange termijn doel ‘alle kinderen in Nederland elke dag gezond ontbijten’.

Gezond ontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt meet jaarlijks het ontbijtgedrag in Nederland met de ontbijtmonitor. Deze uitkomsten laten zien dat er nog steeds kinderen zijn die niet gezond of niet ontbijten voordat zij naar school gaan. Aldi geeft aan alles in huis te hebben voor een gezond ontbijt. Het bedrijf is de laatste jaren bezig geweest met ontwikkelingen op het gebied van variatie en gezondheid, meer volkoren, meer vezels en minder zout. Ook is er speciaal voor dit evenement een volkoren rozijnenbolletje ontwikkeld dat in de week van het Nationale schoolontbijt een speciale verpakking zal krijgen. Het bolletje is nu al in de winkel verkrijgbaar.

Behalve voor de ingrediënten voor het ontbijt zorgt Aldi voor lesmateriaal, kleurrijke placemats en klassenposters en een kalender voor thuis. Daarnaast zal de supermarkt ook de logistieke organisatie op zich nemen en ervoor zorgen dat de ontbijtpakketten bij de 2.750 scholen worden bezorgd. De week van het Nationale Schoolontbijt begint op 4 november 2019.

Lees ook
Weerstand in verschillende verschijningen

Weerstand in verschillende verschijningen

‘Juist nu is het belangrijk om aandacht te besteden aan leefstijl’, een boodschap die regelmatig terugkomt in deze coronatijd.In een brandbrief aan het kabinet werd recentelijk zelfs opgeroepen om een campagne te starten over het belang van een gezonde leefstijl tijdens deze pandemie (1). Door onder andere gezonder te eten kan de weerstand immers worden...

Alea Publishers neemt de vakbladen Vleesmagazine en Voeding Nu over van Vakmedianet

Alea Publishers neemt de vakbladen Vleesmagazine en Voeding Nu over van Vakmedianet

Vandaag maakt uitgeverij Alea Publishers bekend twee bladen van uitgeverij Vakmedianet over te nemen per 1 maart 2021. Het gaat om Vlees Magazine en Voeding Nu.Uitgeefdirecteur Roeland Dobbelaer van Alea Publishers over de overname: ”Voor onze jonge uitgeverij is dit een mooie stap. Beide bladen passen goed in onze portfolio van vakbladen in de foodbranche....

'We moeten cliënten van de Voedselbank-supermarkt stimuleren gezonde keuzes te maken'

'We moeten cliënten van de Voedselbank-supermarkt stimuleren gezonde keuzes te maken'

De passie van... Susan Vermunt. NAV-lid en Supermarktmanager bij Voedselbank Rotterdam.Hoe bent u in de voedingswereld terechtgekomen? ‘Ik hield altijd erg van koken en later is de link naar gezondheid ontstaan. Na de havo heb ik Voeding & Diëtetiek gestudeerd in Nijmegen. Mijn interesse naar de fysiologie van voeding werd steeds groter, waardoor...