Alea Publishers neemt de vakbladen Vleesmagazine en Voeding Nu over van Vakmedianet

Vleesmagazine-en-Voeding-Nu-AleaPublishers

Vandaag maakt uitgeverij Alea Publishers bekend twee bladen van uitgeverij Vakmedianet over te nemen per 1 maart 2021. Het gaat om Vlees Magazine en Voeding Nu.

Uitgeefdirecteur Roeland Dobbelaer van Alea Publishers over de overname: ”Voor onze jonge uitgeverij is dit een mooie stap. Beide bladen passen goed in onze portfolio van vakbladen in de foodbranche. We hebben gedurende het lastige jaar 2020 laten zien dat we er voor onze lezers en klanten waren. Onze bladen hebben zich goed staande gehouden. Met de aankoop van Vlees Magazine versterken we ons platform Vlees+ voor slagers en de vleesbranche en bereiken we per direct de positie van marktleider. Voeding Nu is voor een nieuwe markt, maar gezien de vele uitdagingen in de samenleving zoals overgewicht, onder meer veroorzaakt door ongezonde voeding, is het ook fijn dat deze expertise binnen onze uitgeverij komt. Ook in de andere bladen zal het thema gezonde voeding hierdoor meer aandacht kunnen krijgen. De komende maanden kijken hoe we de nieuwe titels het beste kunnen integreren.”

Vleesmagazine

Vleesmagazine is de multimediale nieuwsbron voor de totale vleessector. Daarnaast informeert en inspireert Vleesmagazine zijn lezers dagelijks via Vleesmagazine.nl, social media en de Vleesmagazine Nieuwsbrief. Vleesmagazine richt zich op de totale vleessector, van slachter tot slager, met name op de ondernemers in de slagers- en vleessector. Naast branchenieuws en bedrijfsreportages komen alledaagse zaken (technologie, inrichting, personeelsbeleid, apparatuur, marktontwikkeling) aan bod waar een ondernemer mee te maken krijgt in de vleessector.

Voeding Nu

Voeding Nu is een mediaplatform voor de in voeding geïnteresseerden professionals die door hun werk en/of vakgebied met voeding, voedsel en gezondheid te maken hebben. De informatie in Voeding Nu is een evenwicht tussen wetenschap en de toepassing ervan in de praktijk. Het blad zal in april ook volledig gerestyled worden. De huidige hoofdredacteur, Hans Kraak, die ruim twintig jaar verbonden was aan Voeding Nu, stapt per 1 maart als hoofdredacteur over naar  het Nederlands Tijdschrift voor Voeding en Diëtetiek van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Over Vakmedianet

Vakmedianet (VMN) is in 2008 opgericht en in 12 jaar uitgegroeid tot het leidende business-to-business mediabedrijf in Nederland. VMN is ontstaan door het acquireren en integreren van een groot aantal B2B media portfolio’s van o.a. Wolters Kluwer, Reed Business en SDU. Dagelijks bereikt VMN meer dan 1,5 miljoen professionals in ruim 50 branches en niches, zoals Bouw, Food, Horeca, Logistiek, Facilitair, Automotive, Verzekeringen, HR en Finance. VMN inspireert hen met on- en offline content, events, opleidingen, boeken en dataproducten.

Over Alea Publishers

Alea Publishers, opgericht zomer 2019, is een jonge uitgeverij gespecialiseerd in Food Vakbladen. Alea Publishers wil met haar vaktitels en platformen professionals in food ondersteunen met goede vakinformatie en communicatiemogelijkheden. Andere titels van Alea Publishers zijn o.m. Bakkers in Bedrijf, EVMI, Vis Magazine en Foodbanen.nu

Lees ook
De inflammatoire eigenschappen van het dieet en het risico op niet-overdraagbare ziekten

De inflammatoire eigenschappen van het dieet en het risico op niet-overdraagbare ziekten

Een hogere DII-score reflecteert een dieet dat meer risico geeft op ontstekingen. Het doel van deze review is het onderzoeken van de beschikbare wetenschappelijke literatuur over de DII-score in relatie tot niet-overdraagbare ziekten en het bespreken van de belangrijkste bevindingen.Niet-overdraagbare ziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten, diabetes,...

Goede zorg sluit aan op de wens hoe mensen willen leven

Goede zorg sluit aan op de wens hoe mensen willen leven

'Zorg gaat over meer dan gezondheidsklachten, de vraag is hoe mensen willen leven', aldus Erwin Bleumink lid van het bestuur van Vilans (kennisorganisatie langdurige zorg). De zorg moet volgens hem meer over de vraag gaan 'wat vindt u belangrijk?', in plaats van 'wat is uw klacht?'.Voor de wens van de individuele burger, moet er breder gekeken worden...

Proefdieronderzoek: De neurologie achter een aversie hebben tegen bepaald voedsel

Proefdieronderzoek: De neurologie achter een aversie hebben tegen bepaald voedsel

Een slechte ervaring met voedsel leidt meestal tot een aversie voor het specifieke voedsel. Neurowetenschappers van de Universiteit van Sussex gingen bij slakken na wat daarbij gebeurt in de hersenen. Ze vonden een verband tussen slechte ervaringen en een verandering in de hersenen.Net als veel andere dieren houden slakken van suiker. Zodra zij suiker...