Alea Publishers neemt de vakbladen Vleesmagazine en Voeding Nu over van Vakmedianet

Vleesmagazine-en-Voeding-Nu-AleaPublishers

Vandaag maakt uitgeverij Alea Publishers bekend twee bladen van uitgeverij Vakmedianet over te nemen per 1 maart 2021. Het gaat om Vlees Magazine en Voeding Nu.

Uitgeefdirecteur Roeland Dobbelaer van Alea Publishers over de overname: ”Voor onze jonge uitgeverij is dit een mooie stap. Beide bladen passen goed in onze portfolio van vakbladen in de foodbranche. We hebben gedurende het lastige jaar 2020 laten zien dat we er voor onze lezers en klanten waren. Onze bladen hebben zich goed staande gehouden. Met de aankoop van Vlees Magazine versterken we ons platform Vlees+ voor slagers en de vleesbranche en bereiken we per direct de positie van marktleider. Voeding Nu is voor een nieuwe markt, maar gezien de vele uitdagingen in de samenleving zoals overgewicht, onder meer veroorzaakt door ongezonde voeding, is het ook fijn dat deze expertise binnen onze uitgeverij komt. Ook in de andere bladen zal het thema gezonde voeding hierdoor meer aandacht kunnen krijgen. De komende maanden kijken hoe we de nieuwe titels het beste kunnen integreren.”

Vleesmagazine

Vleesmagazine is de multimediale nieuwsbron voor de totale vleessector. Daarnaast informeert en inspireert Vleesmagazine zijn lezers dagelijks via Vleesmagazine.nl, social media en de Vleesmagazine Nieuwsbrief. Vleesmagazine richt zich op de totale vleessector, van slachter tot slager, met name op de ondernemers in de slagers- en vleessector. Naast branchenieuws en bedrijfsreportages komen alledaagse zaken (technologie, inrichting, personeelsbeleid, apparatuur, marktontwikkeling) aan bod waar een ondernemer mee te maken krijgt in de vleessector.

Voeding Nu

Voeding Nu is een mediaplatform voor de in voeding geïnteresseerden professionals die door hun werk en/of vakgebied met voeding, voedsel en gezondheid te maken hebben. De informatie in Voeding Nu is een evenwicht tussen wetenschap en de toepassing ervan in de praktijk. Het blad zal in april ook volledig gerestyled worden. De huidige hoofdredacteur, Hans Kraak, die ruim twintig jaar verbonden was aan Voeding Nu, stapt per 1 maart als hoofdredacteur over naar  het Nederlands Tijdschrift voor Voeding en Diëtetiek van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Over Vakmedianet

Vakmedianet (VMN) is in 2008 opgericht en in 12 jaar uitgegroeid tot het leidende business-to-business mediabedrijf in Nederland. VMN is ontstaan door het acquireren en integreren van een groot aantal B2B media portfolio’s van o.a. Wolters Kluwer, Reed Business en SDU. Dagelijks bereikt VMN meer dan 1,5 miljoen professionals in ruim 50 branches en niches, zoals Bouw, Food, Horeca, Logistiek, Facilitair, Automotive, Verzekeringen, HR en Finance. VMN inspireert hen met on- en offline content, events, opleidingen, boeken en dataproducten.

Over Alea Publishers

Alea Publishers, opgericht zomer 2019, is een jonge uitgeverij gespecialiseerd in Food Vakbladen. Alea Publishers wil met haar vaktitels en platformen professionals in food ondersteunen met goede vakinformatie en communicatiemogelijkheden. Andere titels van Alea Publishers zijn o.m. Bakkers in Bedrijf, EVMI, Vis Magazine en Foodbanen.nu

Lees ook
Liesbeth van Rossum: ‘Gezonde leefstijl moet coronamaatregel zijn’

Liesbeth van Rossum: ‘Gezonde leefstijl moet coronamaatregel zijn’

‘Neem gezonde leefstijl op als een coronamaatregel.’ Dit is het dringende advies van hoogleraar Liesbeth van Rossum aan de overheid. Dit betekent dat niet alleen de kans op ernstige coronacomplicaties omlaag kan gaan, maar ook die op andere ziektes.Liesbeth van Rossum is internist en hoogleraar aan het Erasmus MC en voorzitter van het Partnerschap Overgewicht...

Column Suzan Tuinier: Weerstand!

Column Suzan Tuinier: Weerstand!

Bij het woord weerstand denken wij voedingsexperts natuurlijk meteen aan het immuunsysteem.De mate waarin we onszelf beschermen tegen ziek worden. Het was hét onderwerp de afgelopen weken en ik schreef er talloze blogs en artikelen over. Ik droom er zelfs over: maak me ’s nachts wakker en ik dreun zo alle weerstandsvitamines en -mineralen voor je op,...

Eten volgens de Schijf van Vijf of een supplement met extra voedingsstoffen?

Eten volgens de Schijf van Vijf of een supplement met extra voedingsstoffen?

Met de opkomst van het coronavirus is in het afgelopen jaar de aandacht voor een goede weerstand enorm toegenomen. In de discussie over wat je met je voeding al dan niet kunt doen om COVID-19 het hoofd te bieden, komen steevast voor- en tegenstanders van extra vitamines en mineralen naar boven. Het Voedingscentrum en orthomoleculair apotheker Gert Schuitemaker...