‘Anders met koolhydraten via de Schijf van Vijf’

attachment-20130621-162911

Kun je met de Schijf van Vijf ook voorzien in een menu met veel of weinig koolhydraten? Op dit moment is voor velen een dieet met minder koolhydraten populair. Volgens het Voedingscentrum kan het.

In het artikel Koolhydraten en de Schijf van Vijf in de nieuwe zomereditie van Voeding Nu, die dit weekend op de mat van de abonnees valt, leggen auteurs van het Voedingscentrum uit  hoe je koolhydraatarm kunt eten en toch voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Aan de hand van drie voorbeeldmenu’s met veel of weinig koolhydraten laten ze de verschillen zien.

Jodiumvoorziening

Koolhydraatarm eten? Het kan ook op basis van de Schijf van Vijf. ‘Gebruik je de Schijf als leidraad, dan kun je er vanuit gaan dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt’, aldus de auteurs. Ze merken tevens op dat er goed op de jodiumvoorziening moet worden gelet als vaak een dagvoeding met weinig brood wordt genomen.

Zomersurprise

Als trouwe bezoeker van de Voeding Nu site stellen we je deze zomer in de gelegenheid het volledige artikel Koolhydraten en de Schijf van Vijf te lezen.


Wil je toegang tot alle artikelen en het digitale archief, ga dan naar onze abonneepagina. Neem een proefabonnement of meld je aan als nieuwe abonnee. 

Lees verder op Voeding Nu online:

Mogelijk meerdere schijven van vijf op komst

Link gevonden tussen obesitas en koolhydraten


Meer weten over fabels en feiten rond koolhydraten, lees 77 fabels en feiten over onze voeding

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...