Animatie over de gezondheidseffecten van koffie

19 april 2021 Mischa Brendel Pexels/Jessica Lewis

Het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid heeft een animatie gemaakt om een aantal belangrijke gezondheidseffecten van het drinken van koffie op een rijtje te zetten.

Koffie blijft een van de populairste nationale en internationale dranken. In Nederland drinken we gemiddeld vier koppen koffie per dag. Het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid, een initiatief van Koffie & Thee Nederland, wil met de animatie een aantal feiten over koffie op een rijtje zetten en duidelijk maken dat er ook veel voordelen zitten aan het drinken van koffie.

Bekijk hier de animatie:

 

Hoewel Koffie & Thee Nederland de belangenbehartiger is voor de Nederlandse koffie- en theebedrijven, is de informatie uit de animatie wetenschappelijk onderbouwd en onderschrijft het Voedingscentrum deze informatie ook. Koffie telt, mits met mate gedronken, tal van gezondheidsvoordelen en veel nadelen die mensen aan koffie hangen, berusten op fabels. Al blijft het natuurlijk zo dat de een gevoeliger is voor de bestanddelen in koffie dan de ander. De cijfers van het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid en het Voedingscentrum over hoeveel koffie er door bepaalde groepen gedronken zou mogen worden, lopen hier en daar licht uiteen.

Met de animatie heeft het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid volgens eigen zeggen een praktisch hulpmiddel ontwikkeld om gezondheidsprofessionals te informeren over de gezondheidseffecten van koffie.

Altijd op de hoogte blijven?