'App om eieren te traceren tot de boer'

attachment-eieren-A1100x825

Scharreleieren, vrije-uitloopeieren of biologische eieren? De verpakking belooft van alles, maar een groot deel van de consumenten blijft zich afvragen waar dat ei nu daadwerkelijk vandaan komt. De oplossing daarvoor is de Eicode app: een gratis app waarmee de consument informatie kan opvragen over eieren uit de supermarkt en kan traceren tot de boerderij van herkomst.

Door invoering van de eicode, een wettelijk verplichte code op het ei,  kan de consument zien hoe de kippen worden gehouden, van welke boerderij de eieren komen en-/of deze gecertificeerd is.

Calamiteiten

Voorheen werd de eicode gebruikt om eieren, wanneer nodig, te kunnen traceren in verband met een calamiteit. Met de app willen pluimveehouders de transparantie door individuele traceerbaarheid van de gehele productgroep bevorderen. IKB EI (kwaliteitszorgsysteem eieren productie) denkt dat de app kan bijdragen aan het maken van een duurzame keuze.

Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

“Duurzame voedingspatronen hier, moeten ook rekening houden met een beter milieu daar”

“Duurzame voedingspatronen hier, moeten ook rekening houden met een beter milieu daar”

Minder voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong eten kan een weldaad zijn voor het milieu. Maar wat zijn de eventuele milieu-effecten van meer plantaardige voedingsmiddelen?

VN organiseert wedstrijd voor bedrijven die het voedselsysteem transformeren

VN organiseert wedstrijd voor bedrijven die het voedselsysteem transformeren

Kleine en middelgrote bedrijven en start-ups die zich bezighouden met het transformeren van voedselsystemen, kunnen zich opgeven voor de Best Small Business-wedstrijd van de Verenigde Naties.