App zorgt voor persoonlijk gezondheidsadvies

colruyt II 32 28jan21

SmartWithFood, een start-up vanuit Colruyt Group,  werkt samen met voedingsbedrijven aan een volledig ecosysteem dat gepersonaliseerd voedingsadvies toegankelijk moet maken.  

Gepersonaliseerd voedingsadvies om gezonder te leven zit in de lift; zeker in tijden zoals deze waar iedereen koste wat kost gezond wil blijven.  “We focussen op de positieve evolutie van het eetpatroon. Het is ook de bedoeling intens samen te werken met de voedingsindustrie en voedingsmerken. We zien dit echt evolueren tot volwaardig platform”, zegt Ignace De Nollin, managing director van SmartWithFood. Er is intussen een integratie met Xtra, de getrouwheidsformule van Colruyt Group.

De Nolin “Enkel door op een positieve manier samen te werken kan de strijd tegen een groot deel chronische welvaartsziekten worden aangepakt. SmartWithFood wil dit verder faciliteren, transparant én wetenschappelijk onderbouwd, en kan op die manier helpen om de Belgische consument gezonder door het leven laten gaan. Het komt er nu op aan zoveel mogelijk gebruikers voor de app te werven, en ook aan de slag te gaan met hun feedback”.

colruyt-ai

Consument zoekt meer dan ooit oplossingen om gezond(er) te eten.

Consumentengemak

De Nolin:  “We leggen de focus op gemak voor de consument, personalisatie en een transparante manier van communiceren. We faciliteren de weg naar een gezonde levensstijl, in samenwerking met partners, om de weg naar gezonde voeding toegankelijk te maken. Zo zijn we actief in verschillende Europese onderzoeksprojecten en gaan we talrijke partnerships aan met experten op verschillende domeinen.”

colruyt32-280121-300x200

De app wil de Belg gepersonaliseerd gezonder laten eten.

In de toekomst wil het bedrijf evolueren naar een heus Health Coaching platform dat verder gaat dan voeding, en die elke gebruiker gepersonaliseerd gidst naar een betere levenskwaliteit. Hierbij wordt onder andere ingezet op samenwerkingen met merken, en co-creatie met coaches.

Unieke achtergrond en voedingsgewoonte

“Elk individu heeft een unieke achtergrond en voedingsgewoontes kunnen diep verankerd zitten. Eetgedrag is behoorlijk complex en wordt bepaald door tal van factoren

waardoor wij geloven dat een holistische benadering belangrijk is. Te veel en te grote veranderingen zijn helaas vaak niet haal- en houdbaar op lange termijn. Een subtiele aanpak met langdurig effect is nodig, en dat op een positieve manier”, geeft Ignace De Nollin aan. “Met de vernieuwde SmartWithFood- app willen we net die stap verder zetten om de Belg gepersonaliseerd gezonder te laten eten”.

De Nollin: “We willen hier verder gaan dan informatie geven over producten, we doelen ernaar om aanwezig te zijn en onze gebruikers te ondersteunen tijdens de zoektocht naar gezonde voeding.

attachment-nutriscore-300x164

Twee jaar terug werd de Nutri-Score vanuit Frankrijk naar België gebracht, een uiterst handig hulpmiddel voor consumenten om bewuste keuzes te maken. Alleen is “evenwichtig eten” meer dan de Nutri-Score, en wij gaan de uitdaging aan om samen met al onze partners én de gebruikers te kiezen voor een langdurig effect op het eetgedrag en voedselkeuzes met het doel iedereen te gidsen naar een betere levenskwaliteit.”

 
Lees ook
Lidl start als eerste pilot met Eco-Score in Nederland

Lidl start als eerste pilot met Eco-Score in Nederland

Lidl is de eerste supermarkt die in Nederland die start met een pilot op de Eco-Score, het nieuwe label dat consumenten moet helpen in één oogopslag een duurzame keuze te maken.

Lidl aan de slag met Eco-Score

Lidl aan de slag met Eco-Score

Na de Belgische supermarktketen Colruyt waagt ook de Duitse discounter Lidl zich aan de 'Eco-Score'. Een nieuw label dat consumenten wil helpen in één oogopslag een duurzame keuze te maken.

Weerstand in verschillende verschijningen

Weerstand in verschillende verschijningen

‘Juist nu is het belangrijk om aandacht te besteden aan leefstijl’, een boodschap die regelmatig terugkomt in deze coronatijd.In een brandbrief aan het kabinet werd recentelijk zelfs opgeroepen om een campagne te starten over het belang van een gezonde leefstijl tijdens deze pandemie (1). Door onder andere gezonder te eten kan de weerstand immers worden...