Aspergewijn of –ijs proeven? Kom naar De Aspergewinkel!

attachment-asperge-ijs

Tijdens het aspergeseizoen 2017 strijkt er een tijdelijk een winkel neer in hartje Den Bosch om iedereen kennis te laten maken met de wereld van het witte goud: De Aspergewinkel.

Tot en met 24 juni kunnen bezoekers bij de winkel terecht voor dagverse asperges, kookgerei, receptenboeken, verse maaltijdpakketten, workshops en kookdemonstraties.

Donderdag 13 april was de officiële opening van de winkel aan de Visstraat 14, tussen 13.00 en 15.00 uur. De aftrap op een speciale ‘fiets-met-aspergesmoothie-blender’ luidde de officiële opening in van Dé Aspergewinkel (zie foto 3).


Vers gekochte asperges kunnen deze middag meteen worden geschild in de schilmachine en het winkelpersoneel staat klaar om alle mogelijk vragen over asperges te beantwoorden.

Asperge-ijs, aspergevlaai en aspergewijn

Van bewaartips tot het delen van leuke feitjes en weetjes over dit Nederlandse product. Ook zijn er regelmatig proeverijen van aspergegerechten en van bijzondere specialiteiten zoals asperge-ijs, aspergevlaaitjes en aspergewijn.

Aspergeteler

Dé Aspergewinkel is een initiatief van ZON fruit & vegetables, in 1915 opgericht uit de Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging ZON. De internationale verkooporganisatie wil de consument graag inspireren over de asperge, volgens hen de koningin der groente.

Beleef, proef en ontdek

Onder het motto ‘Beleef, proef en ontdek’ laten ze zien dat naast de traditionele gerechten ook andere verrassende combinaties mogelijk zijn.

Zo weten mensen vaak niet dat asperges ook in de wok of op de BBQ kunnen worden bereid. ‘Of dat er naast witte en groene asperges ook paarse asperges bestaan die ook rauw te eten zijn’, aldus Michiel Geraedts, marketingmanager van ZON.

Praktische informatie

De Aspergewinkel is open tot en met 24 juni, van dinsdag tot en met zondag. Er worden van donderdag tot en met zondag gratis kookdemonstraties gegeven door een professionele kok. Op dinsdag en woensdag zijn er gratis proeverijen.

Adres: Visstraat 14 in Den Bosch.


Op de derde foto: Sjraar Hoeijmakers, voorzitter Raad van Commissarissen ZON Holding (foto links) en Michiel F. van Ginkel, algemeen directeur ZON Holding (foto rechts).


Lees ook
Alea Publishers neemt de vakbladen Vleesmagazine en Voeding Nu over van Vakmedianet

Alea Publishers neemt de vakbladen Vleesmagazine en Voeding Nu over van Vakmedianet

Vandaag maakt uitgeverij Alea Publishers bekend twee bladen van uitgeverij Vakmedianet over te nemen per 1 maart 2021. Het gaat om Vlees Magazine en Voeding Nu.Uitgeefdirecteur Roeland Dobbelaer van Alea Publishers over de overname: ”Voor onze jonge uitgeverij is dit een mooie stap. Beide bladen passen goed in onze portfolio van vakbladen in de foodbranche....

De praktijk van Daphne Hieltjes: ‘(H)erkenning voor de opbouw van online connectie'

De praktijk van Daphne Hieltjes: ‘(H)erkenning voor de opbouw van online connectie'

Daphne Hieltjes is holistisch onlinediëtist. Ze inspireert en ondersteunt mensen naar een gezondere leefstijl.Daphne heeft eind 2019 de deeltijdstudie Voeding en Diëtetiek afgerond en is nu ongeveer een jaar onlinediëtist. Ze wist al snel dat ze niet de typische diëtist wilde worden die haar cliënten in een praktijk ziet. Het plaatsonafhankelijk zijn...

Europees verplicht voedselkeuzelogo? EFSA haalt de onderste steen naar boven

Europees verplicht voedselkeuzelogo? EFSA haalt de onderste steen naar boven

EFSA gaat een wetenschappelijk advies geven aan de Europese Commissie ter ondersteuning van een Europees verplicht voedselkeuzelogo. In dit advies neemt de EFSA ook regels en condities op die volgens hen nodig zijn voor het gebruik van voedings- en gezondheidsclaims.Volgens de Farm To Fork strategie wil de Europese Commissie eind 2022 en voorstel gereed...