Aspergewijn of –ijs proeven? Kom naar De Aspergewinkel!

attachment-asperge-ijs

Tijdens het aspergeseizoen 2017 strijkt er een tijdelijk een winkel neer in hartje Den Bosch om iedereen kennis te laten maken met de wereld van het witte goud: De Aspergewinkel.

Tot en met 24 juni kunnen bezoekers bij de winkel terecht voor dagverse asperges, kookgerei, receptenboeken, verse maaltijdpakketten, workshops en kookdemonstraties.

Donderdag 13 april was de officiële opening van de winkel aan de Visstraat 14, tussen 13.00 en 15.00 uur. De aftrap op een speciale ‘fiets-met-aspergesmoothie-blender’ luidde de officiële opening in van Dé Aspergewinkel (zie foto 3).


Vers gekochte asperges kunnen deze middag meteen worden geschild in de schilmachine en het winkelpersoneel staat klaar om alle mogelijk vragen over asperges te beantwoorden.

Asperge-ijs, aspergevlaai en aspergewijn

Van bewaartips tot het delen van leuke feitjes en weetjes over dit Nederlandse product. Ook zijn er regelmatig proeverijen van aspergegerechten en van bijzondere specialiteiten zoals asperge-ijs, aspergevlaaitjes en aspergewijn.

Aspergeteler

Dé Aspergewinkel is een initiatief van ZON fruit & vegetables, in 1915 opgericht uit de Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging ZON. De internationale verkooporganisatie wil de consument graag inspireren over de asperge, volgens hen de koningin der groente.

Beleef, proef en ontdek

Onder het motto ‘Beleef, proef en ontdek’ laten ze zien dat naast de traditionele gerechten ook andere verrassende combinaties mogelijk zijn.

Zo weten mensen vaak niet dat asperges ook in de wok of op de BBQ kunnen worden bereid. ‘Of dat er naast witte en groene asperges ook paarse asperges bestaan die ook rauw te eten zijn’, aldus Michiel Geraedts, marketingmanager van ZON.

Praktische informatie

De Aspergewinkel is open tot en met 24 juni, van dinsdag tot en met zondag. Er worden van donderdag tot en met zondag gratis kookdemonstraties gegeven door een professionele kok. Op dinsdag en woensdag zijn er gratis proeverijen.

Adres: Visstraat 14 in Den Bosch.


Op de derde foto: Sjraar Hoeijmakers, voorzitter Raad van Commissarissen ZON Holding (foto links) en Michiel F. van Ginkel, algemeen directeur ZON Holding (foto rechts).


Lees ook
Grote steun Nationale Week Zonder Vlees ondanks pandemie

Grote steun Nationale Week Zonder Vlees ondanks pandemie

De steun voor de Week Zonder Vlees is ook dit jaar onverminderd groot. De vierde editie wordt door 61 bedrijven gesteund. Dit zijn voornamelijk bedrijven in de voedingsindustrie, waaronder acht supermarkten. Nieuw dit jaar zijn onder andere Hema en De Vegetarische Slager.De Nationale Week Zonder Vlees vindt dit jaar plaats van 8 t/m 14 maart. Op 19...

Boeklancering: 77 fabels & feiten over kindervoeding

Boeklancering: 77 fabels & feiten over kindervoeding

‘Tijdens mijn zwangerschap kan ik beter geen koffie drinken’, ‘Het aantal borstvoedingen per etmaal ligt vast’ en ‘Mijn kind mag niet vegetarisch eten’ zijn drie voorbeelden van fabels die worden besproken in het nieuwe boek 77 fabels & feiten over kindervoeding.Voeding Nu sprak met auteur Hans Kraak, (per 1 maart hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift...

HAK onthult het ‘intelligente groentebord’ voor kinderen

HAK onthult het ‘intelligente groentebord’ voor kinderen

Nadat groentefabrikant HAK in december meldde dat het werkte aan de ontwikkeling van een 'intelligent' groentebord dat kinderen moet verleiden dagelijks meer groenten te eten, is het zover. Vandaag presenteert HAK het ‘Helpende Bord’ en onthult de achterliggende inzichten die leidden tot het uiteindelijk ontwerp, vormgeving en kleurstelling.HAK wil...