Averbode brood, kaas en bier!

attachment-geen-afbeelding-vmtfood-be

Abdij van Averbode verkoopt sinds kort Averbode brood, kaas en bier! Voor de productie deden de norbertijnen beroep op La Lorraine Bakerie Group, Belgomilk en brouwerij Huyghe.

De norbertijnengemeenschap maakte bewust producentenkeuzes. La Lorraine Bakery Group werd gekozen als partner om het nieuwe abdijbrood van Averbode te maken. Net zoals de abdij draagt ook de bakkerijgroep authenticiteit en traditie hoog in het vaandel.

Duurzame brouwerij

Het bier brouwt familiebrouwerij Huyghe. Deze familiebrouwerij is de enige brouwer in België die een bier in zijn gamma heeft dat zowel het fairtrade, glutenvrij als biologisch label kreeg. Verder zijn alle recente investeringen bij de duurzame brouwerij er op gericht om de ecologische voetafdruk bij het productieproces te blijven verlagen.

Coöperatieve samenwerking

Belgomilk produceert en brengt de abdijkaas op de markt. Samenwerken is een basisprincipe dat zowel eigen is aan een zuivelcoöperatie als aan een abdij. Averbode zal met ook toetreden tot de zuivelcoöperatie Milcobel en op die manier zelf een duurzame bijdrage leveren aan de creatie van Averbode abdijkaas.

Lees ook
EU subsidieert ontwikkeling duurzaam extractiemiddel eiwitten en oliën

EU subsidieert ontwikkeling duurzaam extractiemiddel eiwitten en oliën

De Europese Unie heeft een subsidie van 2,8 miljoen euro toegekend voor de verdere ontwikkeling van EcoXtract, een middel dat op duurzame wijze plantaardige oliën en eiwitten extraheert.

€1,3 miljoen voor ontwikkeling van eiwit uit gist

€1,3 miljoen voor ontwikkeling van eiwit uit gist

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling kent €1,3 miljoen subsidie toe aan samenwerkingsproject EGGcited, waarin drie bedrijven uit Gelderland werken aan de ontwikkeling en opschaling van niet-dierlijk eiwitpoeder uit gist.

Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”