Averbode brood, kaas en bier!

attachment-geen-afbeelding-vmtfood-be

Abdij van Averbode verkoopt sinds kort Averbode brood, kaas en bier! Voor de productie deden de norbertijnen beroep op La Lorraine Bakerie Group, Belgomilk en brouwerij Huyghe.

De norbertijnengemeenschap maakte bewust producentenkeuzes. La Lorraine Bakery Group werd gekozen als partner om het nieuwe abdijbrood van Averbode te maken. Net zoals de abdij draagt ook de bakkerijgroep authenticiteit en traditie hoog in het vaandel.

Duurzame brouwerij

Het bier brouwt familiebrouwerij Huyghe. Deze familiebrouwerij is de enige brouwer in België die een bier in zijn gamma heeft dat zowel het fairtrade, glutenvrij als biologisch label kreeg. Verder zijn alle recente investeringen bij de duurzame brouwerij er op gericht om de ecologische voetafdruk bij het productieproces te blijven verlagen.

Coöperatieve samenwerking

Belgomilk produceert en brengt de abdijkaas op de markt. Samenwerken is een basisprincipe dat zowel eigen is aan een zuivelcoöperatie als aan een abdij. Averbode zal met ook toetreden tot de zuivelcoöperatie Milcobel en op die manier zelf een duurzame bijdrage leveren aan de creatie van Averbode abdijkaas.

Lees ook
Brede maatschappelijke aanpak richting de eiwittransitie is nodig

Brede maatschappelijke aanpak richting de eiwittransitie is nodig

Inmiddels is breed bekend dat het belangrijk is om minder dierlijk eiwit te consumeren. “De verantwoordelijkheid daarvoor ligt niet alleen bij de individuele consument en de oplossing niet alleen bij innovatieve voedingsproducten, zoals vleesvervangers,” benadrukt WUR hoogleraar Consumptie en Gezonde Leefstijl Emely de Vet. Dit artikel beargumenteert...

Eiwitkwaliteit van bewerkte soja

Eiwitkwaliteit van bewerkte soja

Er wordt steeds meer plantaardig gegeten. Plantaardige voedingsmiddelen als vervanging van dierlijke producten zijn vaak gemaakt van soja. Voor lange tijd was er weinig bekend over de impact van het bewerken van soja op de eiwitkwaliteit. In een nieuwe studie van Unilever in samenwerking met de WUR (Wageningen university & research) wordt er duidelijkheid...

Voeding in de media - week 39

Voeding in de media - week 39

Resultaat Wetsvoorstel elektronishe gegevensuitwisseling in de zorg, waarneming van smaak door baby’s in de baarmoeder en circulaire systemen tegen hongersnood. Dit lazen we deze week in de media over voeding.

Niets meer missen over voeding?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief