Belgisch restaurant EdiVero voert suiker- en “vettaks” in ter stimulatie van gezonde gerechten

attachment-Burger

Het nieuwe restaurant EdiVero in Beringen, België voert een suiker- en vettaks in om gezondere gerechten onder haar klanten te stimuleren. Het restaurant werd afgelopen woensdag 1 juni geopend.

Het restaurant, gelegen in een trainingscentrum voor wielrenners,  is een initiatief van CEO Edith Snoekx en chefkok Veronique De Locht met als concept de combinatie van lekker en gezond.

Topsporters

De gerechten bevatten zo min mogeljk suiker en vet waarbij de focus op topsporters ligt. Het restaurant is geschikt voor mensen die een dieet volgen en gezond maar toch lekker willen eten.

Gerechten rijk aan suiker en vet?

Als klanten toch voor een gerecht willen kiezen dat veel vetten en suikers bevat, dan betaalt hij of zij daar gewoon iets meer voor. De eigenaressen voeren binnen hun ‘gezonde concept’ daarom een ‘suiker- en vettaks’ in op ongezonde gerechten om gezonde gerechten onder gasten te stimuleren. Denk aan patat (0,50 cent extra) in plaats van aardappelen of gewone pannenkoeken (1,50 extra) in plaats van havermoutpannenkoeken.

Lees ook
Vierde Nationale Suiker Challenge van start

Vierde Nationale Suiker Challenge van start

Gisteren ging de vierde Nationale Suiker Challenge van start. Dit jaar proberen 50.000 Nederlanders een week lang geen producten te eten en te drinken met toegevoegde suikers.

VoedingNL21: laatste inzichten over vet en metabole gezondheid

VoedingNL21: laatste inzichten over vet en metabole gezondheid

Op 10 juni vindt zowel online als in Utrecht het congres VoedingNL21 plaats. Dit congres, bestemd voor iedereen die beroepsmatig met voedingswetenschappen bezig is, biedt de laatste inzichten op het gebied van vetten en vetweefsel en de rol die ze in de processen in het lichaam spelen.

Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”