Belgisch restaurant EdiVero voert suiker- en “vettaks” in ter stimulatie van gezonde gerechten

attachment-Burger

Het nieuwe restaurant EdiVero in Beringen, België voert een suiker- en vettaks in om gezondere gerechten onder haar klanten te stimuleren. Het restaurant werd afgelopen woensdag 1 juni geopend.

Het restaurant, gelegen in een trainingscentrum voor wielrenners,  is een initiatief van CEO Edith Snoekx en chefkok Veronique De Locht met als concept de combinatie van lekker en gezond.

Topsporters

De gerechten bevatten zo min mogeljk suiker en vet waarbij de focus op topsporters ligt. Het restaurant is geschikt voor mensen die een dieet volgen en gezond maar toch lekker willen eten.

Gerechten rijk aan suiker en vet?

Als klanten toch voor een gerecht willen kiezen dat veel vetten en suikers bevat, dan betaalt hij of zij daar gewoon iets meer voor. De eigenaressen voeren binnen hun ‘gezonde concept’ daarom een ‘suiker- en vettaks’ in op ongezonde gerechten om gezonde gerechten onder gasten te stimuleren. Denk aan patat (0,50 cent extra) in plaats van aardappelen of gewone pannenkoeken (1,50 extra) in plaats van havermoutpannenkoeken.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Voeding in de media | week 9-2023

Voeding in de media | week 9-2023

Nederlanders zijn gezonder gaan eten en drinken, Britse supermarkten kampen met ernstige groenten en fruit tekorten en kurkuma blijkt toch minder nuttig te zijn. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

LUMC-onderzoekers: veel vetten in bloed biedt bescherming tegen allergieën

LUMC-onderzoekers: veel vetten in bloed biedt bescherming tegen allergieën

Mensen met relatief veel vetten in hun bloed krijgen minder vaak allergische aandoeningen, zoals eczeem en astma. Deze vetten zorgen dat genen die een sleutelrol spelen in allergische reacties minder actief zijn. Dat schrijven onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in Nature Communications.

No Fairytales introduceert het Traagste Dieet ter Wereld

No Fairytales introduceert het Traagste Dieet ter Wereld

No Fairytales introduceert het ‘Traagste Dieet ter Wereld’, een concept met als missie om het eetgedrag van consumenten verbeteren met innovatieve voedingsmiddelen. Het Traagste Dieet ter Wereld maakt een statement tegen de vele diëten die korte termijn succes beloven. Samen met Victoire de Wild - oprichter van adviesbureau Groente & Meer en tevens...