Beyond Meat lanceert twee nieuwe burgers in 2021

Beyond-Burger_Summer-2018_1-A1200x800

Beyond Meat breidt in 2021 haar assortiment uit met twee nieuwe burgers. Volgens de producent van vleesalternatieven is de een nog ‘vleziger en sappiger’ en de ander nog voedzamer dan haar huidige eiwitalternatieven. De producent past voor haar nieuwe burgers de receptuur aan en laat mungboon als eiwitbron nu achterwegen.

Beyond Meat heeft nog niet bekend gemaakt wat de ingrediëntenlijsten of voedingswaardes van de twee burgers zijn, meldt Foodnavigator. Wel vertelt de producent dat de ‘vlezige en sappige’ burger 35% minder verzadigd vet bevat dan 80/20 rundvlees burgers. Voor de voedzame burger ligt dit percentage op 55% minder verzadigd vet.

Aangepaste receptuur

De nieuwe burgers hebben dus een aangepaste receptuur. Andere producten uit het assortiment van Beyond Meat bevatten mungbonen. In de twee nieuwe burgers laat Beyond Meat de mungbonen weg en gebruikt de producent enkel eiwitten van erwten en rijst. Ook voegt Beyond Meat vitamine B en mineralen toe aan de burgers, zodat de vleesvervangers nog meer lijken op het voedingsprofiel van rundvlees.

[intermezzo:1]

Nieuwe smaken

“In het nieuwe Beyond Burger platform hebben wij nieuwe smaken ontwikkeld waarvan de vlezige hartige smaak nog meer lijkt op rundvleesburgers. Uit uitgebreide testen met onze consument zijn de twee nieuwe smaken gekomen, en we zijn enthousiast die binnenkort te delen”, vertelt Shira Zackai, hoofd communicatie bij Beyond Meat, aan Foodnavigator. “De twee nieuwe burgers zullen de huidige Beyond Burger vervangen”, voegt Zackai hieraan toe.

Verschillende voedingswaardes

De huidige burger van Beyond Meat – The Beyond Burger – bevat per portie van 113 gram 20 gram eiwitten, 5 gram verzadigd vet, 0,9 gram zout en 260 kcal. Burgers gemaakt van rundvlees hebben circa dezelfde calorische waarden maar bevatten al gauw meer verzadigde vetten en zout. Hoe de voedingswaarde van de nieuwe burgers zullen verschillen van 80/20 rundvlees maakt Beyond Meat volgens Foodnavigator later deze week bekend. Wanneer de nieuwe burgers in Nederland geïntroduceerd worden is nog niet bekend.

Lees ook
Prof. Ingeborg Brouwer: ‘Het is nodig om minder vlees te eten, maar niet iedereen hoeft vegetariër te worden’

Prof. Ingeborg Brouwer: ‘Het is nodig om minder vlees te eten, maar niet iedereen hoeft vegetariër te worden’

In 2050 zijn er 10 miljard mensen op aarde. Als er niets verandert in het huidige voedselsysteem, dan is er niet genoeg voeding voor iedereen. Dat doemscenario schetste prof. dr. ir. Ingeborg Brouwer, hoogleraar Voeding voor Gezond Leven aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze gaf haar wetenschappelijke visie op gezonde en duurzame voeding tijdens de...

WUR onderzoekt duurzame eiwitten van tomatenblad, schimmels en insecten

WUR onderzoekt duurzame eiwitten van tomatenblad, schimmels en insecten

Onderzoekers van Wageningen University & Research onderzoeken hoe we eiwitten kunnen produceren op een duurzame en circulaire manier, waarbij idealiter geen concurrentie is tussen voedsel voor mensen en dieren. Daarvoor werkt WUR aan projecten om eiwit te produceren uit tomatenbladen, schimmels en insecten.

Wageningse onderzoekers winnen rubisco-eiwit uit tomatenblad

Wageningse onderzoekers winnen rubisco-eiwit uit tomatenblad

Onderzoekers van Wageningen University & Research zijn er als eerste ter wereld in geslaagd het hoogwaardige Rubisco-eiwit te winnen uit tomatenblad, een belangrijke reststroom in de glastuinbouw. De methode die ze hanteerden, lijkt op eerdere door hen ontwikkelde methodes voor de isolatie van Rubisco uit andere reststromen. Bij toepassing op grote...