Beyond Meat lanceert twee nieuwe burgers in 2021

Beyond-Burger_Summer-2018_1-A1200x800

Beyond Meat breidt in 2021 haar assortiment uit met twee nieuwe burgers. Volgens de producent van vleesalternatieven is de een nog ‘vleziger en sappiger’ en de ander nog voedzamer dan haar huidige eiwitalternatieven. De producent past voor haar nieuwe burgers de receptuur aan en laat mungboon als eiwitbron nu achterwegen.

Beyond Meat heeft nog niet bekend gemaakt wat de ingrediëntenlijsten of voedingswaardes van de twee burgers zijn, meldt Foodnavigator. Wel vertelt de producent dat de ‘vlezige en sappige’ burger 35% minder verzadigd vet bevat dan 80/20 rundvlees burgers. Voor de voedzame burger ligt dit percentage op 55% minder verzadigd vet.

Aangepaste receptuur

De nieuwe burgers hebben dus een aangepaste receptuur. Andere producten uit het assortiment van Beyond Meat bevatten mungbonen. In de twee nieuwe burgers laat Beyond Meat de mungbonen weg en gebruikt de producent enkel eiwitten van erwten en rijst. Ook voegt Beyond Meat vitamine B en mineralen toe aan de burgers, zodat de vleesvervangers nog meer lijken op het voedingsprofiel van rundvlees.

[intermezzo:1]

Nieuwe smaken

“In het nieuwe Beyond Burger platform hebben wij nieuwe smaken ontwikkeld waarvan de vlezige hartige smaak nog meer lijkt op rundvleesburgers. Uit uitgebreide testen met onze consument zijn de twee nieuwe smaken gekomen, en we zijn enthousiast die binnenkort te delen”, vertelt Shira Zackai, hoofd communicatie bij Beyond Meat, aan Foodnavigator. “De twee nieuwe burgers zullen de huidige Beyond Burger vervangen”, voegt Zackai hieraan toe.

Verschillende voedingswaardes

De huidige burger van Beyond Meat – The Beyond Burger – bevat per portie van 113 gram 20 gram eiwitten, 5 gram verzadigd vet, 0,9 gram zout en 260 kcal. Burgers gemaakt van rundvlees hebben circa dezelfde calorische waarden maar bevatten al gauw meer verzadigde vetten en zout. Hoe de voedingswaarde van de nieuwe burgers zullen verschillen van 80/20 rundvlees maakt Beyond Meat volgens Foodnavigator later deze week bekend. Wanneer de nieuwe burgers in Nederland geïntroduceerd worden is nog niet bekend.

Lees ook
Plantaardig(er): ook bij de diëtist?

Plantaardig(er): ook bij de diëtist?

Een plantaardig eetpatroon lijkt geschikt als duurzame interventie bij overgewicht, zeggen literatuur en experts. Moet hier meer aandacht voor komen in de diëtistenpraktijk?

Plant the Future-diner over de eiwittransitie

Plant the Future-diner over de eiwittransitie

Er is een daadkrachtig politiek beleid nodig om de transitie naar een meer plantaardig voedingspatroon ‘het nieuwe normaal’ te maken. Dat werd duidelijk tijdens het eerste Plant the Future-diner dat op 14 oktober werd georganiseerd door de Transitiecoalitie Voedsel in Den Haag.

Verschillen in gezondheid bij plantaardige kazen

Verschillen in gezondheid bij plantaardige kazen

Plantaardige alternatieven voor kaas verschillen onderling in gezondheid, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De varianten op basis van noten zijn gezonder dan de producten met kokosolie.