Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

beef-1239198_960_720

Beyond Meat kan binnenkort mogelijk nog een grote fastfoodketen aan zijn klantenbestand toevoegen: McDonald’s. De fabrikant van vleesvervangers heeft een plantaardig alternatief ontwikkeld voor de BLT burgers.

Vooralsnog gaat het om een lokale proef in Canada. Bij 28 restaurants in de Canadese provincie Ontario zet McDonald’s een plantaardige burger op het menu. De fastfoodketen zegt de nieuwe burger voor twaalf weken uit te willen proberen.

PLT burger

McDonald's biedt de plantaardige burgers onder de naam PLT. PLT staat voor 'plant', 'lettuce' en 'tomato'. Dit zou een veganistische tegenhanger moeten worden van de bekende BLT-sandwich (‘bacon’, ‘lettuce’ en ‘tomato’). Beyond Meat stelde het recept van de plantaardige burger speciaal voor McDonald's samen. De fastfoodketen zegt: "Het recept is voldoende ontwikkeld om het door consumenten te laten proeven.”

Concurrentie

Meerdere fastfoodketens tonen de laatste tijd interesse in diervriendelijke producten van Beyond Meat. Kiprestaurant KFC zei vorige maand lokale testen in de Verenigde Staten uit te voeren met een plantaardige 'kip' van de maker van vleesvervangers. En zo heeft Burger King een veganistische burger van concurrent Impossible Foods op het menu staan in de Verenigde Staten.

Bron: ANP

Lees ook
ME-AT the Alternative lanceert vleesvervangers van Nederlandse veldbonen

ME-AT the Alternative lanceert vleesvervangers van Nederlandse veldbonen

ME-AT the Alternative, dochteronderneming van Vion, introduceert als eerste bedrijf in de branche plantaardige vleesvervangers op basis van proteïnen uit Nederlandse veldbonen in de retail.

Foodwatch spant rechtszaak aan tegen de Staat over separatorvlees

Foodwatch spant rechtszaak aan tegen de Staat over separatorvlees

Voedselwaakhond foodwatch start een rechtszaak tegen de Nederlandse Staat omtrent separatorvlees, ook wel “pink slime” genoemd. Volgens foodwatch maakt de Staat niet duidelijk in welke producten separatorvlees zit, breekt de Staat de Europese wet en heeft de NVWA geen mensen en middelen om toezicht te houden en in te grijpen als er iets grondig misgaat.

Mager rundergehakt soms vetter dan shoarma of spareribs

Mager rundergehakt soms vetter dan shoarma of spareribs

De vetpercentages van (extra) mager rundergehakt in de supermarkt lopen flink uiteen, schrijft de Consumentenbond. Uit een steekproef blijkt dat het vetpercentage tussen 7,9% tot 15% kan liggen. Mager rundergehakt is daarmee vetter dan is vastgelegd in de Europese regels voor gehakt vlees.