Bezoekers Voeding Nu-site tegen vitaminesupplementen

attachment-visolie-1

Zestig bezoekers van de Voeding Nu website hebben hun mening gegeven over de ‘stelling van de maand’ maart. Van deze websitebezoekers heeft twee derde aangegeven dat vitaminesupplementen niet nodig zijn als aanvulling op een gezond voedingspatroon.

De stelling was geplaatst naar aanleiding van het bericht van de Consumentenbond over vitaminepillen. De Consumentenbond stelde dat vitaminesupplementen misleidend zijn voor de consument en ze geen meerwaarde hebben voor een gezond voedingspatroon.

 

Het blijkt dat twee derde van de websitebezoekers het met de Consumentenbond eens is. De bezoekers gaven aan dat zij vinden dat bij een gevarieerd en gezond voedingspatroon geen vitaminesuppletie nodig is.

 

Voedingscentrum

Het Voedingscentrum stelt dat de meeste mensen geen vitaminepillen nodig hebben, want ze krijgen al voldoende vitamines binnen door gevarieerd te eten. Alleen speciale groepen die extra vitamines nodig hebben, kunnen gebruik maken van vitaminesupplementen.

 

Stem deze maand mee op de nieuwe stelling van de maand met als thema het wereldvoedsel vraagstuk.

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...