Birgit Loos benoemd tot Algemeen Directeur Wageningen Food Safety Research

wur

De Raad van Bestuur van Wageningen University & Research (WUR) heeft Birgit Loos benoemd tot Algemeen Directeur Wageningen Food Safety Research met ingang van 1 januari 2023. Zij volgt Robert van Gorcom op die met pensioen gaat. Loos is momenteel hoofd van het Centrum Voeding, Preventie en Zorg van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Sjoukje Heimovaara, voorzitter van de Raad van Bestuur WUR, zei bij de aankondiging van de benoeming: "Birgit Loos brengt ruime ervaring en kennis mee op het gebied van voeding, leefstijl en voedselveiligheid. Voor het onderzoek naar veilig en betrouwbaar voedsel binnen WFSR kan zij een belangrijke bijdrage leveren."

Birgit Loos: “Veilig voedsel is iets waar iedereen op moet kunnen vertrouwen, ook in tijden van grote maatschappelijke transities. WUR levert hieraan een belangrijke bijdrage door vraagstukken interdisciplinair te benaderen en de kwaliteit van kennis. Ik kijk uit naar een prachtige uitdaging, en tegelijkertijd voelt het een beetje als thuiskomen”.

Birgit Loos studeerde Plantenveredeling aan Wageningen University en promoveerde in 1994 bij het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland. Haar carrière bij het RIVM startte zij als afdelingshoofd Biotechnologie, werd plaatsvervangend centrumhoofd van het voormalige Centrum voor Milieumonitoring. Vanaf 2013 was Birgit Loos hoofd van het centrum Duurzaamheid, Milieu en Gezondheid en vervolgens hoofd van het centrum Voeding, Preventie en Zorg.

Bron: WUR

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Heidy den Besten benoemd tot persoonlijk hoogleraar Ecologie van Voedselpathogenen

Heidy den Besten benoemd tot persoonlijk hoogleraar Ecologie van Voedselpathogenen

Heidy den Besten is benoemd tot persoonlijk hoogleraar Ecologie van Voedselpathogenen, onderdeel van de leerstoelgroep Levensmiddelenmicrobiologie. Haar onderzoeksgroep richt zich op het begrijpen en voorspellen van gedrag van voedselpathogenen in ecosystemen. Daarbij integreert zij de vakgebieden microbiologie en wiskunde om gedrag te kwantificeren;...

Lesprogramma Smaaklessen van WUR opnieuw als effectief beoordeeld

Lesprogramma Smaaklessen van WUR opnieuw als effectief beoordeeld

Het lesprogramma Smaaklessen van Wageningen University & Research is opnieuw erkend door het Centrum Gezond Leven van het RIVM. Het lesprogramma, dat elke vijf jaar wordt beoordeeld op kwaliteit, uitvoerbaarheid en effectiviteit, heeft de erkenning ‘Eerste aanwijzingen voor effectiviteit’ gekregen. De erkenning is verkregen op basis van resultaten uit...

Thijs Defraeye benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’

Thijs Defraeye benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’

Thijs Defraeye is benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’ bij de groep Food, Quality & Design. De functie wordt gefinancierd door Empa, een Zwitsers onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met materiaalwetenschappen en -technologie. In zijn onderzoek richt Defraeye zich op kwaliteitsverlies...