Boek over De Vegetarische Slager: van droom naar succes

attachment-vegetarische-slager

Het boek ‘De Vegetarische Slager’ van Jeroen Siebelink verschijnt 5 maart. Het boek beschrijft hoe Jaap Korteweg zijn voedselrevolutie ontketende: van idealistische droom naar wereldsucces.

Jaap Korteweg is de oprichter van De Vegetarische Slager. Hij is zelf vegetariër, maar miste de smaak van vlees. Om die reden is hij op zoek gegaan naar een alternatief voor vlees, wat zijn verlangen naar vlees zou stillen. Er mochten geen dieren aan te pas komen voor de productie van deze vleesalternatieven. Na drie jaar ontwikkelde Jaap een vegetarisch concept waarbij de bite en structuur van de producten gelijk waren aan die van vlees.

Plantaardig vlees

Samen met conceptmaker Niko Koffeman en chef-kok Paul Bom wil De Vegetarische Slager een omslag maken van dierlijk naar plantaardig vlees. Het bedrijf wil consumenten ervan overtuigen dat vleesalternatieven net zo lekker kunnen zijn als dierlijk vlees.

De-vegetarische-slager_2D-195x300 Groei

Inmiddels bestaat De Vegetarische Slager ruim 9 jaar. Ze zijn recentelijk overgenomen door multinational Unilever. Fastfoodketens als Burger King nemen de producten van De Vegetarische Slager af om vegetarische fastfoodopties te bieden.

De groei van de vegetarische producent was de reden dat Jeroen Siebelink besloot een boek te schrijven. Het thema: de groei van het bedrijf en het avontuur wat daarbij hoort. Het boek verschijnt op 5 maart.

Lees ook
Goede zorg sluit aan op de wens hoe mensen willen leven

Goede zorg sluit aan op de wens hoe mensen willen leven

'Zorg gaat over meer dan gezondheidsklachten, de vraag is hoe mensen willen leven', aldus Erwin Bleumink lid van het bestuur van Vilans (kennisorganisatie langdurige zorg). De zorg moet volgens hem meer over de vraag gaan 'wat vindt u belangrijk?', in plaats van 'wat is uw klacht?'.Voor de wens van de individuele burger, moet er breder gekeken worden...

Vegetarisch broodbeleg kan glutenvrij én tegelijk niet te droog zijn, belooft Garden Gourmet

Vegetarisch broodbeleg kan glutenvrij én tegelijk niet te droog zijn, belooft Garden Gourmet

Nestlé vernieuwt het assortiment vegetarisch broodbeleg van Garden Gourmet. Het beleg is volgens de multinational nu ook glutenvrij. Volgens Nestlé is het vegetarisch broodbeleg van Garden Gourmet ontwikkeld voor flexitariërs en vegetariërs en bestaat uit boterhamworst, kipfilet, kipfilet met tuinkruiden,...

Productnieuws: Daily Baby-voeding wint innovatieprijs

Productnieuws: Daily Baby-voeding wint innovatieprijs

Daily Baby is als winnaar uit de bus is gekomen van de Rising Star Award. Het is een nieuwe prijs voor start-ups als onderdeel van de Gezonde Innovatie Award. Het bedrijf won de prijs met zijn babyhapjes.Daily baby produceert babyvoeding met biologische ingrediënten die je tot 21 dagen in de koelkast kunt bewaren. Er zijn zes verschillende blends ontwikkeld,...