Bonduelle start met Nutri-Score in Nederland en België

Bonduelle-Nutri-Score_1-A1200x800

Bonduelle start deze maand met de invoering van het Nutri-Score logo op alle mais en peulvruchtenverpakkingen in Nederland en België.

Vrijwel alle Bonduelle producten scoren een Nutri-Score A meldt zusterblad VMT. Dit is, net als bij de producten van HAK, niet verassend. Het zijn namelijk groenteproducten. Bonduelle start met een gefaseerde invoering. Het groentemerk verwacht dat begin 2021 het gehele assortiment het Nutri-Score logo op de verpakking zal dragen.

Nederlandse producenten

In België en Frankrijk wordt de Nutri-Score al gebruikt. In Nederland is wel de keuze gemaakt voor de Nutri-Score, maar Nederlandse producenten mogen het logo nog niet voeren. Enkel Hak mag als Nederlandse producent de Nutri-Score op sommige producten plaatsen als pilot voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Wetenschappers gaan zich buigen over het algoritme van het voedselkeuzelogo voordat Nederlandse producenten het logo mogen voeren.

Bonduelle-Nutri-Score_2-300x156 Franse origine

Bonduelle zegt op de hoogte te zijn van het traject dat de Rijksoverheid doorloopt voor de invoering van de Nutri-Score. ‘De Rijksoverheid stelt in de ‘kamerbrief over besluit voedselkeuzelogo’ dat ‘producenten uit ons omringende landen, waar Nutri-Score al wettelijk is ingevoerd, het logo mogen gebruiken. Zij mogen dit ook plaatsen op producten die zij in Nederland afzetten’, vertelt een woordvoerder van Bonduelle aan VMT. ‘Bonduelle is een producent van Franse origine en mag conform deze beschrijving het logo op de verpakking plaatsen’, verklaart de woordvoerder aan VMT.

Verhoogde groenteconsumptie

Bonduelle kiest naar eigen zeggen om drie redenen voor de Nutri-Score. ‘Ten eerste helpt het logo de consument betere en gezondere keuzes te maken. Ten tweede wil Bonduelle transparantie aan consumenten bieden. Ten derde verwachten wij dat het daadwerkelijk zal leiden tot een verhoogde groenteconsumptie wat bijdraagt aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid’, vertelt de woordvoerder aan VMT.

[intermezzo:1]

Transparante communicatie

‘Wij willen het voor consumenten zo gemakkelijk mogelijk maken om gezond te eten, met een grote variatie aan plantaardige voeding. Het nieuwe Nutri-Score-logo maakt dat volgens ons mogelijk, door het duidelijke kleurensysteem is op de voorkant van de verpakking. Dit is een mooie stap vooruit in het transparanter communiceren over gezonde voeding’, vertelt Ilonka Audenaerde, general manager Bonduelle Benelux.

Lees ook
Kan groente in de winkel en op je bord nog verser?

Kan groente in de winkel en op je bord nog verser?

Die vraag proberen Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo met ‘ja’ te beantwoorden in een nieuwe samenwerking, waarin ze met innovatieve oplossingen verse groente langer houdbaar willen maken.

Petitie 'Maak ons eten weer gezond' 16.000 keer getekend

Petitie 'Maak ons eten weer gezond' 16.000 keer getekend

‘Maak ons eten weer gezond!’ Dat is de oproep aan het nieuwe kabinet van bijna 16.000 Nederlanders die hun handtekening hebben gezet onder de petitie van de Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie en Team Gezonde Voeding Nu.

Groente-spel helpt kinderen met eetproblemen

Groente-spel helpt kinderen met eetproblemen

Kinderen met eetproblemen kunnen een gezonder eetpatroon ontwikkelen door het doen van groente-spelletjes, zo blijkt uit een pilotstudie.