Campagne ‘a recipe for Zero Hunger’ gelanceerd

attachment-Hanna-en-de-vrouwen-in-Darfur

Een recept om honger de wereld uit te krijgen, dat is gisteren gelanceerd door het Verenigde Naties World Food Programme (WFP) en actrice Hanna Verboom de campagne ‘a recipe for Zero Hunger’. Daarmee willen zij helpen om honger de wereld uit te krijgen.

Het doel van de Nederlandse campagne is om bewustwording te creëren voor het zogeheten SAFE-programma (Safe Access to Fuel and Energy) in Darfur, een regio in het westen van Soedan. Ook wordt daarbij aandacht gevraagd voor de situatie van vrouwen in Darfur.

 

Risico

Vrouwen in Darfur riskeren iedere dag hun gezondheid en veiligheid tijdens de bereiding van de maaltijd voor hun gezinnen. Ze verzamelen brandhout in onveilige gebieden (door aanhoudende droogte is de voorraad beperkt in Darfur) waarbij het risico op (seksueel) geweld groot is. Ook lopen ze thuis gevaar door het inademen van schadelijke stoffen.

 

SAFE

SAFE is een programma met onder andere trainingen in de productie van, en voorziening in, energiezuinige kooktoestellen en briketten, de aanleg van bossen voor brandhout en landbouw en activiteiten gericht op het genereren van inkomsten.  

 

Inspiratie

De actrice Hanna Verboom heeft zelf tijd door kunnen brengen met de vrouwen in het conflictgebied Darfur. Ze is geïnspireerd geraakt door de positieve blik op het leven van de vrouwen, ondanks de risico’s waar ze vaak mee te maken krijgen tijdens de bereiding van maaltijden voor hun families. Ze vertelt dat de wil om te leven en te lachten alles overwint. ‘Daarom wil ik deze boodschap verspreiden. Hun verhalen verdienen het om te worden verteld.’

 

Steentje bijdragen

De ‘a recipe for Zero Hunger’ campagne roept het Nederlandse publiek op om het verhaal van de vrouwen in Darfur en het belang van het SAFE programma te delen en mee te denken aan een oplossing voor een wereld zonder honger. WFP en de actrice vragen het Nederlandse publiek om hun ‘ingrediënt’ te delen via www.arecipeforzerohunger.nl.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

‘Geen grote oplossingen tijdens Feeding The World’

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...