Congres 'Een gezonde toekomst is plantaardig' van PAN Nederland op zaterdag 28 mei

Groente_Unsplash

Zaterdag 28 mei 2022 organiseert Physicians Association for Nutrition the Netherlands, PAN Nederland, haar eerste congres: ‘Een gezonde toekomst is plantaardig’ in de Janskerk in Utrecht. Op het congres zal keynote spreker Wendy Walrabenstein de eerste resultaten van haar promotieonderzoek Plants for Joints naar de invloed van een plantaardig leefstijlprogramma op mensen met reuma en artrose delen. Het programma is gericht op wetenschappers, professionals en studenten in de gezondheidszorg.

Op het congres worden bezoekers geïnspireerd met de recente onderzoeksresultaten en praktijkervaringen. Voorzitter PAN Nederland, arts-onderzoeker Carlijn Wagenaar: “Gezonde voeding wordt nauwelijks gebruikt in de spreekkamer. Terwijl wetenschap aantoont dat gezonde voeding zeer effectief kan zijn bij de preventie en behandeling van chronische ziektes. Vanuit PAN delen we kennis over de impact van plantaardige voeding, omdat er overtuigend wetenschappelijk bewijs is dat een meer plantaardig voedingspatroon gezond is voor mens en planeet”. 

Programma

Wat is de impact van plantaardige voeding op de patiënt, in de spreekkamer, op het dorp, het ziekenhuis en de planeet? Dat zijn de vragen die aan bod komen op de congresdag.  Diëtist-onderzoeker Wendy Walrabenstein spreekt over Plants for Joints en Jon Brouwers vertelt over de ‘bloeizone’ in Bakkeveen, waarmee ze inwoners helpt gezonder te leven. Daarnaast bestaat de line-up uit onder meer Hinke Kruizenga (projectleider voedingsconcept Amsterdam UMC), Menrike Menkveld (directeur Alliantie Voeding in de Zorg), Anja van IJsseldijk (traumachirurg Dijklander Ziekenhuis), Niklas Oppenrieder (global director Strategy & Development PAN International) en standup-comedian Howard Komproe en Arie Boomsma.

Accreditatie

Het congres is geaccrediteerd voor artsen. Ook is het congres geaccrediteerd voor 5 punten door het kwaliteitsregister V&V, register zorgprofessionals, verpleegkundig specialisten register en het kwaliteitsregister paramedici (diëtisten, ergotherapeuten, huidtherapeuten, logopedisten, MBB’ers, oefentherapeuten en podotherapeuten).

Congres PAN Nederland: Zaterdag 28 mei 2022, 9:30 – 16:30 uur, Janskerk in Utrecht
Voor meer informatie en aanmelden: www.pan-nl.org

Lees ook
Fooditive ontwikkelt LowSalt en Bee-free-Honey

Fooditive ontwikkelt LowSalt en Bee-free-Honey

De plantaardige ingrediëntenfabrikant Fooditive maakt bekend de productie op te schalen. Daarnaast introduceert de Nederlandse startup twee nieuwe ingrediënten: LowSalt en Bee-free-Honey.

WUR en Those Vegan Cowboys onderzoeken mogelijkheden voor plantaardige kaas

WUR en Those Vegan Cowboys onderzoeken mogelijkheden voor plantaardige kaas

Kaas is lastig na te maken. Plantaardige alternatieven hebben meestal niet dezelfde smaak en structuur als kaas van koemelk. Daarom doet Etske Bijl, onderzoeker Food Quality and Design aan Wageningen University & Research. met haar team onderzoek naar de mogelijkheden om duurzame en voedzame kaas te maken met behulp van micro-organismen.

Nieuwe studie over het belang van voedingsoliën en -vetten

Nieuwe studie over het belang van voedingsoliën en -vetten

Een nieuwe studie van Wageningen University & Research en de Charles University in Praag werpt een nieuw licht op voedingsoliën en -vetten. De studie beschouwt niet alle vetten als slecht voor onze gezondheid, maar benadrukt het belang van vetten in gezonde voeding, vooral voor ondervoede mensen. Ook gaat de studie in op het belang van het maken van...