Congres 'Een gezonde toekomst is plantaardig' van PAN Nederland op zaterdag 28 mei

Groente_Unsplash

Zaterdag 28 mei 2022 organiseert Physicians Association for Nutrition the Netherlands, PAN Nederland, haar eerste congres: ‘Een gezonde toekomst is plantaardig’ in de Janskerk in Utrecht. Op het congres zal keynote spreker Wendy Walrabenstein de eerste resultaten van haar promotieonderzoek Plants for Joints naar de invloed van een plantaardig leefstijlprogramma op mensen met reuma en artrose delen. Het programma is gericht op wetenschappers, professionals en studenten in de gezondheidszorg.

Op het congres worden bezoekers geïnspireerd met de recente onderzoeksresultaten en praktijkervaringen. Voorzitter PAN Nederland, arts-onderzoeker Carlijn Wagenaar: “Gezonde voeding wordt nauwelijks gebruikt in de spreekkamer. Terwijl wetenschap aantoont dat gezonde voeding zeer effectief kan zijn bij de preventie en behandeling van chronische ziektes. Vanuit PAN delen we kennis over de impact van plantaardige voeding, omdat er overtuigend wetenschappelijk bewijs is dat een meer plantaardig voedingspatroon gezond is voor mens en planeet”. 

Programma

Wat is de impact van plantaardige voeding op de patiënt, in de spreekkamer, op het dorp, het ziekenhuis en de planeet? Dat zijn de vragen die aan bod komen op de congresdag.  Diëtist-onderzoeker Wendy Walrabenstein spreekt over Plants for Joints en Jon Brouwers vertelt over de ‘bloeizone’ in Bakkeveen, waarmee ze inwoners helpt gezonder te leven. Daarnaast bestaat de line-up uit onder meer Hinke Kruizenga (projectleider voedingsconcept Amsterdam UMC), Menrike Menkveld (directeur Alliantie Voeding in de Zorg), Anja van IJsseldijk (traumachirurg Dijklander Ziekenhuis), Niklas Oppenrieder (global director Strategy & Development PAN International) en standup-comedian Howard Komproe en Arie Boomsma.

Accreditatie

Het congres is geaccrediteerd voor artsen. Ook is het congres geaccrediteerd voor 5 punten door het kwaliteitsregister V&V, register zorgprofessionals, verpleegkundig specialisten register en het kwaliteitsregister paramedici (diëtisten, ergotherapeuten, huidtherapeuten, logopedisten, MBB’ers, oefentherapeuten en podotherapeuten).

Congres PAN Nederland: Zaterdag 28 mei 2022, 9:30 – 16:30 uur, Janskerk in Utrecht
Voor meer informatie en aanmelden: www.pan-nl.org

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
VoedingNL congres over revalidatie en prehabilitatie op 7 juni

VoedingNL congres over revalidatie en prehabilitatie op 7 juni

Op 7 juni 2023 vindt het VoedingNL-congres Prehabilitatie en revalidatie: Goed gevoed! plaats in de Reehorst in Ede.

Gebiedspilot plantaardige eiwitten van start in Altena

Gebiedspilot plantaardige eiwitten van start in Altena

De Noord-Brabantse gemeente Altena is het toneel van de eerste Nederlandse gebiedspilot plantaardige eiwitten. Bij supermarkten, scholen en restaurants worden interventies getest om de lokale bevolking te stimuleren vaker de plantaardige voedselkeuze te maken. Lokale ambassadeurs helpen mee door hun favoriete plantaardige product en receptinspiratie...

Verkoop vlees- en zuivelvervangers vlakt af, maar ABN AMRO verwacht verdubbeling in 2030

Verkoop vlees- en zuivelvervangers vlakt af, maar ABN AMRO verwacht verdubbeling in 2030

De afgelopen jaren groeide de verkoop van vlees- en zuivelvervangers explosief, maar deze lijkt nu af te vlakken. Desondanks verwacht ABN AMRO de komende acht jaar een verdubbeling van de verkoop van plantaardige alternatieven.