Congresprogramma Food Technology bekend: Food meets hightech

food technology

Op 1 en 2 december organiseren Mikrocentrum en Vakblad EVMI (Alea Publishers) samen Food Technology 2021 in de Brabanthallen, ‘s-Hertogenbosch. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Met nog drie maanden te gaan staat het congresprogramma, genaamd Food meets hightech, stevig in de stijgers.

Volgens Roeland Dobbelaer, programmadirecteur en uitgever van EVMI is er gekozen voor een breed programma rond vijf deelthema’s: "We willen zowel de kant van de foodproductie met thema’s als foodinnovatie, voedselveiligheid en duurzame keten belichten, als de meer technische kant rond machinebouw, automation en labonderzoek. Voor de laatste zijn er de thema’s Fabriek van de toekomst en Foodlab."

Nationale en internationale sprekers laten op 1 en 2 december hun licht schijnen op de foodproductie van de toekomst. Dobbelaer: "Het overkoepelende thema moest natuurlijk duurzaamheid zijn. We kunnen niet meer anders dan met man en macht zorgen dat de klimaatdoelen gehaald worden, daarvoor zijn grote inspanningen nodig, juist uit de foodbranche." 

Samenwerking met groot aantal kennispartners

De organisatoren van Food Technology werken met samen met een groot aantal kennispartners die seminars verzorgen vanuit hun werkdomeinen. Voorbeelden hiervan zijn Keep Food Simple, IFFI, NVC, Kennisplatform Labmanagers en HDN. Ook geven sprekers vanuit de bankensector (ING) en vanuit communicatiebureaus (Schuttelaar & Partners) adviezen over duurzaam ondernemen in de voedingsmiddelenindustrie voor de komende decennia.

Keynotesprekers: Prof. dr. Remko Boom en Prof. Dr. Jaap Seidell

Beide congresdagen worden afgetrapt door twee gerenommeerde keynotesprekers. Op woensdag 1 december presenteert Prof. dr. Remko Boom, Hoogleraar Food Process Engineering WUR, een nieuwe manier om naar ingrediënten te kijken. Op donderdag 2 december houdt Prof. dr. Jaap Seidell, Hoogleraar Voeding en Gezondheid VU, een pleidooi voor een voedseltransitie in de voedingsindustrie. Hij vindt dat de manier van voedsel maken aan een grote verandering toe is: gezonder en duurzamer.

Over Food Technology

De organisatie van Food Technology is in handen van Mikrocentrum en vakblad EVMI. De organisatie verwacht ruim 2000 bezoekers afkomstig uit de wereld van de voedingsmiddelenindustrie, toelevering, hightech- en maakindustrie, onderzoeker en wetenschap. Food Technology is, na registratie via de website, gratis toegankelijk. Er is nog ruimte voor bedrijven en organisaties om zich te presenteren op Food Technology.

Food Technology in een overzicht:

  • Ruim 100 exposanten
  • 2000 bezoekers
  • Uitgebreid kennisprogramma met side events
  • Thema’s: Fabriek van de toekomst, Duurzame en transparante keten, Food innovatie, Veilig voedsel en Food lab
  • Talrijke innovaties en live demo’s
  • (internationale) Meet & Match
  • Hackathon Redesign your food business

Meer informatie is te vinden op www.food-technology.nl

Lees ook
Plant the Future-diner over de eiwittransitie

Plant the Future-diner over de eiwittransitie

Er is een daadkrachtig politiek beleid nodig om de transitie naar een meer plantaardig voedingspatroon ‘het nieuwe normaal’ te maken. Dat werd duidelijk tijdens het eerste Plant the Future-diner dat op 14 oktober werd georganiseerd door de Transitiecoalitie Voedsel in Den Haag.

Inspiratiemiddag medicatie en voedingssupplementen

Inspiratiemiddag medicatie en voedingssupplementen

Op 1 oktober 2021 organiseerden Voeding & Farma en NPN een inspiratiemiddag over de interactie tussen medicatie en voedingssupplementen in Corpus Leiden. Conclusie: een betere toepassing van de gezamenlijke kennis over deze interactie kan leiden tot gezondheidswinst voor mens en samenleving.

Luistertip: Een podcast over voeding van I’m a Foodie

Luistertip: Een podcast over voeding van I’m a Foodie

Elke vrijdag deelt de redactie van VoedingNu een luister-, lees- of kijktip. Vandaag tippen we Een podcast over voeding van I’m a Foodie, waarin verschillende diëtisten en wetenschappers aan het woord komen.