Cosun Nutrition Center van start als voedingswetenschappelijk kenniscentrum

Cosun Nutrition Center_persbericht

Met ingang van 20 juli gaat het Cosun Nutrition Center officieel van start als voedingswetenschappelijk kenniscentrum voor plantaardige voeding van de coöperatieve agrofood onderneming Royal Cosun. Het Cosun Nutrition Center richt zich op alle plantaardige producten en ingrediënten binnen Cosun met focus op voeding, gezondheid en duurzaamheid.

De lancering van het Cosun Nutrition Center past binnen de nieuwe strategie van Cosun die eerder dit jaar is bekendgemaakt. Cosun wil internationaal groeien in die productsegmenten die bijdragen aan het welzijn van mens en dier en aan een meer duurzame leefstijl.

Het Cosun Nutrition Center richt zich over de volle breedte van de plantaardige producten binnen Cosun, waaronder nieuwe groeigebieden als eiwitten en vezels. Ook krijgt de kennis die door de jaren heen is opgebouwd over o.a. suikerbieten, aardappelen en cichorei en de voedingskundige aspecten van deze gewassen een plek in het centrum.

Het centrum gaat participeren in wetenschappelijk onderzoek over plantaardige voeding en maakt wetenschappelijke inzichten beschikbaar voor organisaties en vakprofessionals op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid, vertelt Cosun Nutrition Center directeur Janine Verheesen. Het centrum zoekt daarbij nadrukkelijk de dialoog en samenwerking met kennispartners, overheden en belangenorganisaties voor voeding & gezondheid.

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
De ene macronutriënt is de andere niet

De ene macronutriënt is de andere niet

Naar de effecten van macronutriënten op chronische ziekten is veel onderzoek gedaan. De resultaten zijn tegenstrijdig. Volgens Trudy Voortman, voedingswetenschapper bij de WUR en het Erasmus MC, is het dan ook lastig om de gezondheidseffecten te meten van slechts één macronutriënt.

NAV-lid Jessica Kiefte-de Jong: ‘Ik wil voeding en leefstijl vanuit verschillende disciplines bestuderen’

NAV-lid Jessica Kiefte-de Jong: ‘Ik wil voeding en leefstijl vanuit verschillende disciplines bestuderen’

Wie is Jessica Kiefte-de Jong? Geboren: 19 juni 1983Woont: in Den HaagFunctie: hoogleraar Population Health Hoe bent u in de voedingswereld terechtgekomen? Mijn moeder deed vrijwilligerswerk in een verpleeghuis en als kind mocht ik regelmatig mee. De zorg vond ik al snel interessant maar ik moest niet veel hebben van allerlei medische handelingen....

Interview met Wageningse onderzoekers: Biomerker voor suikerinname tackelt nadelen zelfrapportage 

Interview met Wageningse onderzoekers: Biomerker voor suikerinname tackelt nadelen zelfrapportage 

De WHO noemt de bewijslast voor de relatie tussen ziekte, overgewicht en suikerinname ‘van matige kwaliteit’. Dat de bewijslast onvoldoende is, kan veroorzaakt worden door de onnauwkeurigheid van de meetmethoden in onderzoek naar voedingsinname. Een veelgebruikt meetinstrument, dat gevoelig is voor fouten, is zelfrapportage. Dr. Jeanne de Vries en ir....