Cosun Nutrition Center van start als voedingswetenschappelijk kenniscentrum

Cosun Nutrition Center_persbericht

Met ingang van 20 juli gaat het Cosun Nutrition Center officieel van start als voedingswetenschappelijk kenniscentrum voor plantaardige voeding van de coöperatieve agrofood onderneming Royal Cosun. Het Cosun Nutrition Center richt zich op alle plantaardige producten en ingrediënten binnen Cosun met focus op voeding, gezondheid en duurzaamheid.

De lancering van het Cosun Nutrition Center past binnen de nieuwe strategie van Cosun die eerder dit jaar is bekendgemaakt. Cosun wil internationaal groeien in die productsegmenten die bijdragen aan het welzijn van mens en dier en aan een meer duurzame leefstijl.

Het Cosun Nutrition Center richt zich over de volle breedte van de plantaardige producten binnen Cosun, waaronder nieuwe groeigebieden als eiwitten en vezels. Ook krijgt de kennis die door de jaren heen is opgebouwd over o.a. suikerbieten, aardappelen en cichorei en de voedingskundige aspecten van deze gewassen een plek in het centrum.

Het centrum gaat participeren in wetenschappelijk onderzoek over plantaardige voeding en maakt wetenschappelijke inzichten beschikbaar voor organisaties en vakprofessionals op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid, vertelt Cosun Nutrition Center directeur Janine Verheesen. Het centrum zoekt daarbij nadrukkelijk de dialoog en samenwerking met kennispartners, overheden en belangenorganisaties voor voeding & gezondheid.

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
Studie wijst uit: alle mosselen bevatten microplastics

Studie wijst uit: alle mosselen bevatten microplastics

Als je je mosselen eet, eet je microplastics. Dat stellen onderzoekers aan de Duitse Universiteit van Bayreuth na een nieuwe studie waarin ze de hoeveelheid microplastics onderzochten in mosselen die te koop zijn in supermarkten wereldwijd.Dat de mosselen uit sommige regio’s microplastics bevatten, was al bekend. Maar uit deze nieuwe studie, gedaan...

Rauwe groente en fruit voor een betere mentale gezondheid

Rauwe groente en fruit voor een betere mentale gezondheid

De combinatie van een goede kwaliteit slaap, lichaamsbeweging en het eten van meer rauwe groente en fruit draagt bij aan een betere mentale gezondheid en welzijn bij jongvolwassenen.Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Otago in Nieuw-Zeeland, gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Psychology. De onderzoekers ondervroegen meer dan...

'Alarmerend hoog' vitamine D-tekort in het Verenigd Koninkrijk

'Alarmerend hoog' vitamine D-tekort in het Verenigd Koninkrijk

Meer dan 50 procent van de Aziaten die in het VK wonen heeft een ernstig tekort aan vitamine D. Hierdoor zijn ze kwetsbaarder voor luchtweginfecties zoals COVID-19 en aandoeningen aan het bewegingsapparaat.Dat komt naar voren in een studie van het Australian Centre for Precision Health aan de University of South Australia. Ook meldt de studie dat meer...