Cosun Nutrition Center van start als voedingswetenschappelijk kenniscentrum

Cosun Nutrition Center_persbericht

Met ingang van 20 juli gaat het Cosun Nutrition Center officieel van start als voedingswetenschappelijk kenniscentrum voor plantaardige voeding van de coöperatieve agrofood onderneming Royal Cosun. Het Cosun Nutrition Center richt zich op alle plantaardige producten en ingrediënten binnen Cosun met focus op voeding, gezondheid en duurzaamheid.

De lancering van het Cosun Nutrition Center past binnen de nieuwe strategie van Cosun die eerder dit jaar is bekendgemaakt. Cosun wil internationaal groeien in die productsegmenten die bijdragen aan het welzijn van mens en dier en aan een meer duurzame leefstijl.

Het Cosun Nutrition Center richt zich over de volle breedte van de plantaardige producten binnen Cosun, waaronder nieuwe groeigebieden als eiwitten en vezels. Ook krijgt de kennis die door de jaren heen is opgebouwd over o.a. suikerbieten, aardappelen en cichorei en de voedingskundige aspecten van deze gewassen een plek in het centrum.

Het centrum gaat participeren in wetenschappelijk onderzoek over plantaardige voeding en maakt wetenschappelijke inzichten beschikbaar voor organisaties en vakprofessionals op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid, vertelt Cosun Nutrition Center directeur Janine Verheesen. Het centrum zoekt daarbij nadrukkelijk de dialoog en samenwerking met kennispartners, overheden en belangenorganisaties voor voeding & gezondheid.

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
Grootschalig onderzoek naar fundamentele oorzaak hoge bloeddruk

Grootschalig onderzoek naar fundamentele oorzaak hoge bloeddruk

Het Maastricht UMC+ en de Universiteit Maastricht leiden een grootschalig internationaal onderzoek naar de achterliggende oorzaken van hypertensie (hoge bloeddruk).Voor het onderzoek wordt een Europese subsidie van meer dan vier miljoen euro vrij gemaakt. Hiervan wordt onder meer een netwerk van expertisecentra opgezet dat de komende jaren meer fundamentele...

Hoe meer hoe beter: gezondheidsvoordelen volkoren afhankelijk van hoeveelheid vezels

Hoe meer hoe beter: gezondheidsvoordelen volkoren afhankelijk van hoeveelheid vezels

Dat van volkoren en graanvezels bepaalde gezondheidseffecten uitgaan is al langer bekend. Toch levert onderzoek naar de gezondheidseffecten van volkorengranen steeds vernieuwende inzichten. Ook in de boodschap om meer duurzaam en plantaardig te eten hebben volkorengranen een plek. Gelukkig kiezen Nederlanders steeds vaker voor de broodsoort met de meeste...

Verbetering van de voedingsinname van zwangeren in 10 gemeenten onderzocht

Verbetering van de voedingsinname van zwangeren in 10 gemeenten onderzocht

Het realiseren van een gezonde en duurzame voedselomgeving. Dat is het doel van een aantal experimenten rond gezonde voeding die de komende jaren in Utrecht en Gelderland plaatsvinden. Onderdeel van de onderzoeken is de verbetering van de voedingsinname van zwangeren en hun jonge kind.Wageningen Universiteit en Research en de Universiteit Utrecht starten...