Productnieuws: Desperados lanceert eerste alcoholvrije variant

Loyens-Loeff-bier

Heineken speelt in op de toenemende vraag naar alcoholvrije producten met Desperados Virgin 0.0%.

De lancering van de alcoholvrije variant is in lijn met de strategie van moederbedrijf Heineken Nederland. Heineken streeft ernaar om voor elk merk een alcoholvrije optie op de markt te brengen.  

Dranquilo

Steeds meer mensen kiezen bewust voor een alcoholvrij drankje. Ook vanuit de overheid wordt ‘de frisse koers’ extra gestimuleerd; onlangs is de Dranquilo campagne gestart waarin wordt opgeroepen om alcoholconsumptie te temperen. Het is dan fijn dat mensen kunnen kiezen uit smaakvolle alcoholvrije varianten, stelt Nanette de Koning, marketing manager bij Desperados. 

 

1920_desperadosvirgin0.0sixpack-1-240x300

 

Verkrijgbaar bij Albert Heijn

Desperados Virgin 0.0% is eind vorig jaar in Frankrijk geïntroduceerd. Nu zijn Nederland, België en Polen aan de beurt. Het alcoholvrije bier is vanaf deze week verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Vanaf maart is Desperados Virgin 0.0% ook in de horeca en bij andere supermarkten verkrijgbaar.  

Lees ook
Consumentenbond: Alcoholfabrikanten moeten transparant zijn over hun producten

Consumentenbond: Alcoholfabrikanten moeten transparant zijn over hun producten

De Consumentenbond vindt dat alcoholfabrikanten niet transparant zijn over hun drank. Op het etiket ontbreken vaak de ingrediënten en voedingswaarde, zoals het aantal calorieën en het suikergehalte. Daarom roept de Consumentenbond op tot verplichte etikettering op alcohol.

Minderjarigen zien minder alcoholreclames op televisie

Minderjarigen zien minder alcoholreclames op televisie

Alcoholreclames bereiken minder jongeren. In vergelijking met 18 jaar geleden zien minderjarigen in de leeftijd van 12-17 jaar zo’n 83 procent minder alcoholreclame op televisie. Bij de leeftijdsgroep 6-11 jaar is dat 86 procent. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Featly Media in opdracht van STIVA.

Wat moet je eten voor gezond hart?

Wat moet je eten voor gezond hart?

Het is zo langzamerhand wel duidelijk wat gezonde voeding moet zijn. Niettemin kan het geen kwaad de kennis af en toe aangescherpt te krijgen. Uit een omvangrijke analyse van meta-analyses door onderzoekers uit Napels komt de bevestiging van wat we al wisten, plus een paar aardige nieuwe aanbevelingen om het hart gezond te houden. Geen vleeswaren en...