Dry misting werkt goed voor paprika's, bospeen en bananen zonder plastic

attachment-AH-plasticloze-afdeling

Albert Heijn gaat dit jaar meer groente en fruit zonder plastic verpakking verkopen. AH-winkels beginnen met onverpakte bospeen, rode puntpaprika's, reguliere paprika's en bananen. In de toekomst zullen meer plasticloze producten volgen.

Deze beslissing is gevallen na een succesvolle test op de groente- en fruitafdeling op een locatie in Hoofddorp. Oorspronkelijk liep de testperiode in Hoofddorp tot en met 28 april. Deze is verlengd om meer resultaten te krijgen.

Dry misting

Een groeiende hoeveelheid AH-winkels maakt gebruik van het droge mistsysteem waarbij een verfijnde waternevel op de producten neerdaalt om de versheid langer te behouden.

In Hoofddorp bleek dat vooral bananen, (rode punt)paprika's en bospeen goed gedijen in de mist zonder plastic. De verlengde testperiode dient ervoor om voor andere producten ook de juiste formule te vinden.

Ook voor producten die wel verpakt zijn, pakt de droge mist goed uit. Omdat dry misting de producten koelt, blijven ze langer goed.

Het praktische onderzoek naar de toepassing van de droge mist op de groente- en fruitafdeling helpt Albert Heijn om in 2025 de verpakkingsmaterialen met 25 procent terug te dringen.

Lees ook
Kan groente in de winkel en op je bord nog verser?

Kan groente in de winkel en op je bord nog verser?

Die vraag proberen Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo met ‘ja’ te beantwoorden in een nieuwe samenwerking, waarin ze met innovatieve oplossingen verse groente langer houdbaar willen maken.

Groente-spel helpt kinderen met eetproblemen

Groente-spel helpt kinderen met eetproblemen

Kinderen met eetproblemen kunnen een gezonder eetpatroon ontwikkelen door het doen van groente-spelletjes, zo blijkt uit een pilotstudie.

Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”