Duitsland wil EU-label voor producten met eieren

mayonaise

Duitsland wil dat de productievorm van eieren op alle producten in de EU die eieren bevatten komt te staan en niet alleen op eieren zelf.

In de EU-raadsvergadering van landbouwministers die gisteren digitaal plaatsvond, heeft de Duitse landbouwminister Julia Klöckner een voorstel ingediend om op alle producten in de EU waarin eieren verwerkt zitten de productievorm (scharreleieren, vrije-uitloopeieren, etc.) van die eieren komt te staan; momenteel gebeurt dit alleen op los verkochte eieren.

Klöckner vindt dat de consument ook bij de aanschaf van producten als mayonaise, pasta en koekjes, duidelijk moet kunnen zien wat de productiemethode van de eieren die hierin zijn verwerkt is. Zij is van mening dat dit van invloed zal zijn op het aankoopgedrag van de consument en hierdoor het dierenwelzijn ten goede komt.

Diverse landen steunden het voorstel, maar bijvoorbeeld Hongarije, Bulgarije, Slowakije, Polen en Ierland waren kritischer.

De Europese Commissie gaat aan de slag met het Duitse voorstel.

Meer over
Lees ook
Goede zorg sluit aan op de wens hoe mensen willen leven

Goede zorg sluit aan op de wens hoe mensen willen leven

'Zorg gaat over meer dan gezondheidsklachten, de vraag is hoe mensen willen leven', aldus Erwin Bleumink lid van het bestuur van Vilans (kennisorganisatie langdurige zorg). De zorg moet volgens hem meer over de vraag gaan 'wat vindt u belangrijk?', in plaats van 'wat is uw klacht?'.Voor de wens van de individuele burger, moet er breder gekeken worden...

NVV en PvdD willen vegan maaltijden in overheidsinstellingen

NVV en PvdD willen vegan maaltijden in overheidsinstellingen

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) is een petitie gestart voor veganistische maaltijden in alle (semi-)overheidsinstellingen.Inmiddels is de petitie ruim 2700 keer ondertekend. Plantaardig eten in het ziekenhuis Hiermee wil de vereniging bereiken dat mensen die plantaardig willen eten, dat ook kunnen doen in een ziekenhuis of zorginstelling....

Hoe staat het intussen met de verbetering van de productsamenstelling?

Hoe staat het intussen met de verbetering van de productsamenstelling?

Minder suiker, minder calorieën en kleinere porties. Dat zijn de afspraken in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling. Hoe staat het met de realisatie van deze doelen?Het RIVM publiceerde een rapport over de voortgang van het Nationaal Preventieakkoord 2019. Eén van de doelen van dit akkoord is het verminderen van overgewicht en obesitas. De overheid...