Een terugblik op het nieuws van juli 2011

attachment-juli_cropped-100-184-132-4-0

Vrouwen met een gezonde levensstijl leven 15 jaar langer dan ongezonde vrouwen. Voor mannen levert een gezonde levensstijl 8,5 jaar extra op. Dit was één van de hoogtepunten van het nieuws in Voeding Nu in juli 2011.

Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht. Roken, bewegen, het eetpatroon en lichaamsgewicht zijn de vier factoren die de onderzoekers beoordeelden in hun studie onder 120.000 mannen en vrouwen in de leeftijdscategorie van 55 tot 69 jaar. De resultaten zijn gepubliceerd in American Journal of Clinical Nutrition.

Een gezonde levensstijl betekent niet roken, meer dan 30 minuten beweging per dag, een BMI tussen de 18,5 en 25 en een traditioneel mediterraan dieet.

 

Miljoenen Nederlanders hebben extra vitamine D nodig

In 2008 was het advies Naar een toereikende inname van vitamine D van de Gezondheidsraad niet duidelijk, zo bleek uit onderzoek van het Voedingscentrum, dat in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en sport is uitgevoerd. De uitkomsten bevestigen dat bij zorgverleners al geruime tijd onduidelijkheden zijn. Op basis van een consultatieronde zijn aanbevelingen gedaan om verdere implementatie te bevorderen. Deze aanbevelingen zijn vastgesteld in het rapport, Rapportage consultatieronde vitamine D- suppletieadviezen.

 

Water drinken is niet zo gezond

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat je nooit te veel water kan drinken. Veel water drinken zou onder meer goed zijn tegen een droge huid, overgewicht, afbrokkelende nagels en hoofdpijn.  McCartney, een arts uit Glasgow stelt in het rapport Waterlogged dat te veel water juist slecht is voor de gezondheid. Het kan leiden tot concentratiestoornissen en chemicaliën in flesjes water kunnen schadelijk zijn. Verder wijst de gezondheidsexpert erop dat veel water drinken de nachtrust kan verstoren omdat mensen vaker wakker worden om naar de wc te gaan.

 

Verder deze maand:

Aanleg voor eetstoornissen genetisch bepaald

Darmbacteriën spelen een grote rol bij obesitas

Zonder medische verwijzing naar de diëtistMeer over
Lees ook
Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...

Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Beyond Meat kan binnenkort mogelijk nog een grote fastfoodketen aan zijn klantenbestand toevoegen: McDonald’s. De fabrikant van vleesvervangers heeft een plantaardig alternatief ontwikkeld voor de BLT burgers.Vooralsnog gaat het om een lokale proef in Canada. Bij 28 restaurants in de Canadese provincie Ontario zet McDonald’s een plantaardige burger...