Eerste loting Wageningen UR voor opleiding Voeding en Gezondheid

attachment-opleiding-voeding-en-gezondheid

Universiteit en research centrum Wageningen UR krijgt dit jaar de meeste aanmeldingen voor haar bachelor opleiding Voeding en Gezondheid. Van de 1392 aanmeldingen waren er 160 studenten voor Voeding en Gezondheid.

De universiteit wil een maximum voor deze opleiding stellen van 130 studenten door middel van een loting. Na goedkeuring van de minister kan de maatregel in studiejaar 2014-2015 worden ingevoerd. Dit meldt het Universiteitsblad Resource.

Arbeidsmarkt

Wageningen UR wil een maximum stellen omdat de angst bestaat dat er teveel studenten worden afgeleverd. ‘De arbeidsmarkt is niet beroerd, maar ze groeit ook niet zo snel als de studentenaantallen’, zegt Rolf Marteijn studiecoördinator bij Voeding en Gezondheid.


Het belangrijkste argument voor de loting is dat de opleiding haar kwaliteit wil behouden. ‘We groeien erg snel en willen de kwaliteit van de opleiding waarborgen’, zegt Marteijn.

Numerus fixus

De medezeggenschapsraad stemt in met het plan voor de loting als zij inspraak krijgt over de selectiecriteria voor de studenten. Ook wil de raad over drie jaar een evaluatie.


Als de raad van bestuur akkoord gaat met de voorwaarden, wordt de aanvraag naar de minister gestuurd. Bij een positief besluit wordt de maatregel voor het collegejaar 2014-2015 ingevoerd.

Afschaffing studiebeurs

Het totaal aantal aanmeldingen van de studies in Wageningen steeg met 20% van 1157 in 2012 naar 1392 in 2013. De stijging komt door de onzekerheid rond de afschaffing van de studiebeurs, denkt de universiteit.


Veel eindexamenkandidaten besloten in het voorjaar omvan een jaar reizen of werken af te zien, in de veronderstelling dat de basisbeurs per 2014 werd omgezet naar een lening. Deze maatregel is inmiddels een jaar uitgesteld, maar veel eindexamenkandidaten hadden zich toen al voor een studie ingeschreven.


Lees verder op Voeding Nu online:

Inschrijvingslimiet voor Voeding en gezondheid WUR

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...