Eerste producten Innovatie Prestatie Contract Sport, Voeding en Gezondheid

attachment-sportgrains-aangepast-nog-een-keer-nu-echt-goed

De eerste producten Innovatie Prestatie Contract Sport, Voeding en Gezondheid (IPC) zijn onlangs gepresenteerd. Het gaat om sportbrood, eiwitverrijkte koekjes en drankjes en sojo-shreddies.

De producten zijn ontwikkeld voor sporters, ouderen en patiënten die een hogere eiwit behoefte hebben. Dertien bedrijven en kennisinstellingen hebben twee jaar lang samengewerkt om productinnovaties te realiseren rondom sport, zorg, voeding en gezondheid.

 

Producten

Sportbrood is een energierijkbrood met een combinatie van ingrediënten, zoals volkorenmeel uit tarwe en teff, lijnzaad en suikers uit cranberries, rozijnen en banaan.

De eiwitverrijkte tussendoortjes bestaan uit een assortiment banket met fruitvulling en extra proteïnen. Een portiegrootte van ongeveer 65 gram bevat 10 gram eiwit.

De sportdrank bestaat uit verse wei, zwarte bessensap, appelsap en bietensap. De drank bevat 25 gram eiwit per flesje van 250 ml en is rijk aan vitamine C. Van nature zit hier kalium, calcium, ijzer, zink, vitamine A, B2 en B6 in.

Soja Shreddies is een eiwitverrijkt ingrediënt voor toepassing in snacks. Het is langer houdbaar op kamertemperatuur.

 

Het innovatie Prestatie Contract (IPC) is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken gericht op innovatie en samenwerking binnen het mkb.

 

Er is een overzicht van alle onderdelen.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Drie onderzoekers gestart met project binnen Eat2Move

Lees ook
Roadmap voor vegetarische voeding in Topsportrestaurant Papendal

Roadmap voor vegetarische voeding in Topsportrestaurant Papendal

Dagelijks trainen er ruim 400 sporters op Papendal, maar slechts een kleine groep eet in het Topsportrestaurant vegetarisch. Dat terwijl het aantal flexitariërs sterk toeneemt. Daarom ontwierp sporter Jim Heijnman voor zijn afstudeeropdracht Strategic Product Design aan de TU Delft een roadmap voor het succesvol implementeren van vegetarische voeding...

Dr. Marco Mensink: Beter begrijpen hoe voeding en inspanning werkt

Dr. Marco Mensink: Beter begrijpen hoe voeding en inspanning werkt

Hoe komt het dat Johan Cruijff er in zijn glorietijd veel minder gespierd uitzag dan een profvoetballer vandaag de dag? Niet alleen krachttraining, ook voeding, speelt hierbij een rol. Maar wat is precies het effect? “Begrijpen hoe voeding werkt, dat is wat mij drijft”, zegt Marco Mensink, universitair docent aan de Wageningen University & Research.

Zeven vragen aan een personal trainer

Zeven vragen aan een personal trainer

Stefan Lamping werkt al twintig jaar als personal trainer. Om hun sportieve prestaties te verbeteren, geeft Stefan de mensen die hij begeleidt ook voedingsadviezen. Wat moet je als sporter weten over voeding en voedingssupplementen?